ПОТВРЂЕНА САЗНАЊА "НОВОСТИ": Тужилаштво изменило оптужни акт против нападача на опозиционаре, одложено суђење - ево и због чега (ФОТО)

С.Бабовић

13. 05. 2021. у 13:42

ПРЕТРЕС у поновљеном поступку пред Вишим судом у Крушевцу,који је требало да се одржи данас од 11 сати у случају против Милоша Шапоњића(39), Марка Живковића(30)и Данијела Гмијовића(30), нападаче на Борка Стефановића и опозиционог активисте Бобана Јовановића, и Дејана Палибрка припадника Полицијске управе Крушевац, одложен је због одсуства Гмијовића, који је, према речима окривљеног Марка Живковића, добио напад жучи.

ПОТВРЂЕНА САЗНАЊА НОВОСТИ: Тужилаштво изменило оптужни акт против нападача на опозиционаре, одложено суђење - ево и због чега (ФОТО)

Фото: С. Бабовић

-Чули смо се јутрос последњи пут,телефоном,има здравствених проблема, напад жучи,разумео сам да ће имати и операцију – рекао је Марко Живковић-Бувац,један од окривљених.-Не знам да ли је ишао код лекара.

Фото: С. Бабовић

 

 Председавајући Судским већем Драган Здравковић констатовао је да због одсуства једног од окривљених нема процедуралних могућности да се претрес одржи,па је исти отказао и заказао за 16.јун. Потврђена су и сазнања “Новости” о измени оптужног акта, у складу са решењем Апелационог суда у Крагујевцу које је поништило првостепену осуђујућу пресуду. Заменик јавног тужиоца Срђан Живић приложио је измењену оптужницу у делу који се односи на наношење тешке телесне повреде Бобану Јовановићу(сломљена вилица),односно да је повреда наступила из нехата.

-То је дискутабилно,јер цело ово кривично дело(насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу), које је стављено на терет окривљенима,по мени не може да опстане,али то је једино дело које је тужилаштво могло да да, с обзиром на оно што има из истраге, а нема налагодавце,немају кретање окривљених, пре и после догађаја,или нису дошли до тога или не постоји у списима предмета-наводи између осталог, адвокат Владимир Тодорић,пуномоћник двојице оштећених Стефановића и Јовановића,додајући да је овде у питању била “класична сачекуша”.

Фото: С. Бабовић

 

На претресу се није појавио оштећени Борко Стефановић, док је осим Бобана Јовановића, дошао и Дејан Палибрк. Поред окривљеног Марка Живковића-Бувца био је присутан и окривљени Милош Шапоњић-Шапа.На суђење није дошла један од адвоката одбране Јована Вучковић-Пејчић док се појавио други адвокат Владан Ивановић. Живковић и Гмијовић првостепено су осуђени прошлго септембра на по 3,5 године затвора због кривичног дела насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу,док је Шапоњић био осуђен на четворогодишњу јединствену затворску казну због истог кривичног дела и напада на службено лице.

Фото: С. Бабовић

 

Ова пресуда је,као што су “Новости” писале поништена одлуком Апелације, чиме је враћен на почетак случај,који се догодио новембра 2018.године уочи трибине тадашњег Савеза за Србију, испред Месне заједнице Расадник.Више јавно тужилаштво подигло је оптужницу марта 2019.године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)