АЛЕКСАНДАР ЧАБАРКАПА ОСУЂЕН НА 13,5 ГОДИНА ЗАТВОРА: Виши суд га прогласио кривим за тешка кривична дела

Ј. Д. Љ.

12. 05. 2021. у 11:41

ВИШИ суд у Београду је данас донео пресуду којом је проглашен кривим Александар Чабаркапа због изнуде, изнуде у покушају и два убиства у покушају.

АЛЕКСАНДАР ЧАБАРКАПА ОСУЂЕН НА 13,5 ГОДИНА ЗАТВОРА: Виши суд га прогласио кривим за тешка кривична дела

Фото: Инстаграм

Проглашени су кривим и Милорад Радојичић због извршења кривичног дела дела изнуда у покушају, Вук Митић због извршења кривичног дела убиство у покушају, и Ненад Славић због извршења кривичног дела изнуда у покушају подстрекавањем. па их је суд осудио на казне затвора и то:

- окривљеног Александра Чабаркапу на јединстевну казну затвора у трајању од 13 година и 6 месеци;

- окривљеног Радојчић Милорада на казну затвора у трајању од 2 године и 6 месеци;

- окривљеног Митић Вука на казну затвора у трајању од 5 година;

Суд је окривљеног Новицу Станојкова ослободио оптужбе да је извршио кривично дело због извршења кривичног дела изнуда у покушају.

Приликом објављивања пресуде, судија је укратко саопштио разлоге доношења наведене одлуке, а против пресуде странке и браниоци могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду.

Чабаркапа је осуђен због покушаја убиства Карађорђа Суботића, који је бивши муж Љубе Пантовић. Полиција сумња да је у Суботића, 4. априла 2009. године, пуцао Чабаркапа. Други покушај убиства је подметање бомбе под аутомобил Бобана К. из Калуђерице. 

Чабаркапу тек чека пресуда због случаја из Лознице. Он је осумњичен да је са саучесницима упао у кућу девизног пензионера у Ступници.

Наводно, представљајући се као полицајци који јуре илегалне мигранте, угурали су унутра кућепазитеља М. Б, који је отворио врата и рођака власника куће. Обојицу су претукли, потом оборили на под, везали руке и ноге и све време их ударајући тражžили да открију где се налази сеф са новцем и златом. Потом су их затворили у туšш кабину да би претражžили кућу.  Пронаšли су, међутим, само 100 франака, 150 евра и 6.000 динара, па су се дали у бекство, али су им полицајци брзо уšли у траг. Један од претучених муšкараца је успео да се ослободи и позове полицију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)