БОМБАШ МОРА НА ЛЕЧЕЊЕ: Суд у Сомбору изрекао меру Драгомиру П. (28) из Србобрана

Љ. П.

11. 05. 2021. у 20:05

РЕШЕЊЕМ Вишег суда у Сомбору, мештанину Србобрана Драгомир П. (28), окривљеном да је 20. октобра прошле године, око 21 час бацио ручну бомбу испред Полицијске станице у Србобрану, изречена је мера безбедности обавезног психијатријског лечења и чувања у здравственој установи.

БОМБАШ МОРА НА ЛЕЧЕЊЕ: Суд у Сомбору изрекао меру Драгомиру П. (28) из Србобрана

Драгомир П.

Окривљеном је ова мера изречена због тога што је у стању неурачунљивости починио изазивање опште опасности и недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Истим решењем, одређено је да ће суд обуставити изречену меру када утврди да је престала потреба за лечењем и чувањем у здравственој установи.

Његов бранилац се, према речима Манеле Оперте Подунавац, портпарола Вишег суда у Сомбору, жалио на то решење, па се предмет тренутно налази у Апелационом суду у Новом Саду, које треба да донесе одлуку поводом жалбе.

Двадесетседмогодишњак је ухапшен убрзо после немилог догађаја, а на саслушању пред тужиоцем, он је изнео своју одбрану, али се из његове приче, како сазнајемо, није могло закључити шта је прави мотив бомбашког напада на Полицијску станицу. Наводно је рекао да је тим чином хтео да скрене пажњу полицији на корону, помињао је женидбу, па чак и да га прате дроновима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)