ПРИТВОР ЗА ПИЈАНОГ ВОЗАЧА: Изазвао удес у Великом Градишту у којем су повређене три малолетнице

Д.Н.

11. 05. 2021. у 10:04

ОСНОВНИ суд у Великом Градишту одредио је једномесечни притвор за П.П. (19) из околине овог града, због сумње да је изазвао тешку саобраћајну несрећу у којој су повређене три малолетне девојке.

ПРИТВОР ЗА ПИЈАНОГ ВОЗАЧА: Изазвао удес у Великом Градишту у којем су повређене три малолетнице

Фото: Д. Н.

Сумња се да је он, 8. маја у 2.30 ујутру, возећи пребрзо путнички ауто од свог села ка Великом Градишту, изгубио контролу над управљачем и нагло слетео с пута. Након слетања, ауто је ударио у дрво и преврнуо се на кров. Том приликом, тешке повреде, опасне по живот, задобила је његова сапутница М.С. (16), која је касније пребачена на лечење у Београд. Лакше телесне повреде, осим возача, задобиле су друге две сапутнице – Д.И. (17) и С.И. (17).


Возач је ухапшен и урађен му је алкотест, којим је утврђено да је имао 1,86 промила алкохола у крви. Такође, утврђено је да је возио са пробном возачком дозволом, што значи да је имао право да вози само у присуству искусног возача. У присуству браниоца, он је пред основним тужиоцем признао дело за које се терети – тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, за које је запрећена казна од једне до осам година затвора. Након саслушања, њему је одређен притвор како током истраге не би утицао на сведоке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)