ЗА СМРТ ВАСПИТАЧИЦЕ ДВЕ ГОДИНЕ ЗАТВОРА: Пресуда за стравичан судар код Доњег Адровца - камион се забио у комби установе за децу

Ј. Ћ.

28. 04. 2021. у 17:37

КОМБИ Установе за децу и младе "Христина Маркешић" возио штићенике кућама, када се у кривини сударио са "мерцедесовим" камионом.

ЗА СМРТ ВАСПИТАЧИЦЕ ДВЕ ГОДИНЕ ЗАТВОРА: Пресуда за стравичан судар код Доњег Адровца - камион се забио у комби установе за децу

Фото: Ј. Ћосин

Основни суд у Алексинцу изрекао је данас казну затвора у трајању од две године Тихомиру Укићу из овог града који је 25. јуна 2019. године на путу Прћиловица – Доњи Адровац изазвао саобраћајну несрећу где је живот изгубила Снежана Милић (52), неговатељица алексиначке  Установе за децу и младе “Христина Маркешић”, а том приликом повређено је двоје штићеника ове установе.

Снежана је у тренутку несреће била на месту сувозача у комбију “фолксваген” којим је Укић управљао, а који се директно сударио са камионом “мерцедес” којим је управљао Нишлија С.П. (47). Васпитачица је погинула на лицу места док је штићеница дома Ј.С. (24) из Доњег Адровца задобила прелом бутне кости, колена и лакта, а штићеник М.М. (24) из Лознаца напрслину кључне кости. У несрећи је повређен и сам Укић због чега је био на лечењу у нишком Клиничком центру, али су његове повреде квалификоване као лаке.

- Током судског поступка несумњиво је установљено да је оптужени извршио дело за које се теретио. Приликом одмеравања казне узели смо у обзир олакшавајуће околности, да је оптужени неосуђивано лице и породичан човек. Међутим, на његовој страни били је и отежавајућих околности, првенствено да је несрећа имала смртну последицу за једно лице те да није било доприноса другог возача који је учествовао у незгоди – казао је Небојша Цолић, председник алексиначког Основног суда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)