НЕ ПРОЂЕ ДАН ДА СЕ НЕ СЕТИМ: Детаљи сведочења бизнисмена Милана Бека, препознао оптуженог и рекао - Ова особа је пуцала на мене!

Ј. Д. ЉУТИЋ

16. 04. 2021. у 06:47

ВРЕМЕ пролази, а моја траума и даље постоји и сећање на оно што се догодило пре више од шест година.

НЕ ПРОЂЕ ДАН ДА СЕ НЕ СЕТИМ: Детаљи сведочења бизнисмена Милана Бека, препознао оптуженог и рекао - Ова особа је пуцала на мене!

Фото: М. Анђела

Не прође ниједан дан да се тога не сетим и после толико времена и даље нисам миран. Слике су ми с протоком времена постале јасније, сећања такође. Остајем при ранијим исказима датим надлежним органима. Али сада, не само као раније у кругу најближих пријатеља, него и пред судом, са још чвршћим уверењем кажем да је ова особа пуцала на мене!

Ово је, на суђењу у Вишем суду у Београду изјавио сведок и оштећени у поступку бизнисмен Милан Беко и, по први пут децидирано, оптужујући Александра Здравковића да је покушао да га убије, за шта се и терети.

- Да, то је он - поновио је Беко. - Трауме су својевремено биле толико снажне да су сећања била нерационална, а сад кад видим оптуженог у судници, са свим елементима, подсећа ме на ту особу која ме је упуцала. Ја сам веома рационалан човек, моја сећања су чвршћа, слике су све јаче и, не остављам никакву резерву, јер је та особа пуцала у мене гледајући ме очи у очи.

Бизнисмен је подсетио да је кобног 14. новембра 2014. нападач два пута пуцао у њега испред породичне куће на Сењаку, а онда и трећи пут, покушавао, како је рекао Беко, "да га овери". Тада је рањен и његов возач.

На ово је реаговао оптужени Здравковић, рекавши:

Фото: "Новости"

Здравковић са адвокатом

- Жао ми је и ја бих волео да се нађе прави кривац. Господина Бека могу да погледам у очи, и да кажем: Ја нисам та особа. Тражио сам, својевремено, препознавање у полицији, које није и извршено. И опет кажем, нисам крив.

ОДЛИЧНО СЕ ОСЕЋАМ

МИЛАН Беко се после три изостанка због контаката са оболелима од короне, а након тога и проблема које је имао након вакцинације, први пут после дужег времена појавио у Палати правде. Видно расположен, за "Новости" је рекао:

- Имао сам контакте са неким људима који су оболели од короне, али лично, нисам имао проблеме. Ипак, одговоран сам човек и нисам желео да долазим у суд и да, можда, не знајући, некога заразим. После сам се вакцинисао и ревакцинисао, било је мањих пропратних проблема, али ништа озбиљно. Одлично се осећам!

Адвокатица Милица Цолић Краварски, која заступа Здарвковића, напоменула је да њен клијент све време суђења носи заштитну маску на лицу, те да бизнисмен објасни како га пропознаје, кад се сећа да је нападач имао капуљачу на глави.

На молбу судије Здравковић је скинуо заштитну маску са лица, Беко га је погледао и рекао:

- Остајем при својој тврдњи. Да, то је он!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)