ИГОР СРБИН ИСЕКАО ЧЕТВОРИЦУ ЗАТВОРСКИХ ЧУВАРА: Током транспорта напао полицајце у Шпанији

Novosti online

12. 04. 2021. у 13:01

ИГОР Вацлавић, "Игор Србин"," Игор Рус" или Норберт Фехер, некада најтраженији српски бегунац приликом покушаја транспорта из једног у други затвор у Шпанији, пред почетак суђења за троструко убиство, напао је и повредио четворицу затворских чувара сломљеном керамичком плочицом.

ИГОР СРБИН ИСЕКАО ЧЕТВОРИЦУ ЗАТВОРСКИХ ЧУВАРА: Током транспорта напао полицајце у Шпанији

Фото: Принтскрин

Да подсетимо, Вацлавић, најтраженији српски бегунац, у Шпанији је нашао уточиште 2017. године после крвавог пира у Италији. Наиме, он је у Италији убио бармена и чувара шуме у априлу 2017., а потом побегао на Пиринејско полуострво где је кријући се од надлежних, убио још троје људи.

- Он је направио озбиљан инцидент у затвору Дуенас када је поломљеном плочицом, припремљеном да служи као оружје за сечење и убадање напао затворске чуваре у недељу ујутру - саопштило је струковно удружење затворских службеника.

Како је објашњено, Вацлавић се опирао пребацивању у затвор Зуера, у коме је требало да борави током суђења у Теруелу које почиње данас.

- Игор Рус је претио да ће убити свакога ко му уђе у ћелију како би покушао да га премести у други затвор. Понављао је да су њему убиства "бесплатна" јер ће због бројних злочина свакако бити до краја живота у затвору - наводи се у саопштењу синдиката.

Фото: ЕПА

 

- Велика група чувара са заштитном опремом морала је да уђе у ћелију јер је он био ван себе. Упркос свему томе, успео је да их нападне и посече плочицом, а чувари имају различит степен повреда и медицински су збринути.

У пребацивању Вацлавића у затвор Зуера на крају су се укључили специјални агенти Цивилне гарде, који су га превацили у саму зору у затвор.

- То је затвор са модулом потпуне изолације и са највишим мерама безбедности у коме Вацлавић треба да буде смештен током суђења. По плану, он би свакодневно био одвожен из Зуере до Теруела, а то путовање би трајало око два сата у једном смеру - раније су писали медији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)