ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МИКЕ АЛЕКСИЋА НИЈЕ ПОДИГНУТА: Све је било спремно још у петак, ево шта се догодило

Novosti online

12. 04. 2021. у 07:35

ОПТУЖНИЦА против самозваног учитеља глуме Мирослава Мике Алексића (68) за силовање и сексуално узнемиравање није подигнута у петак иако се очекивало.

ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МИКЕ АЛЕКСИЋА НИЈЕ ПОДИГНУТА:  Све је било спремно још у петак, ево шта се догодило

Фото Д. Живанчевић

То је био план, али је у међувремену дошло до његове промене. Требало би, да буду саслушана још два сведока.

- Све је било спремно за подизање оптужнице, а онда су адвокати оштећених предложили нове сведоке - наводи наш саговорник.

Како открива, реч је о двојици вештака који су радили психолошко вештачење глумице Милене Радуловић.

Фото: М. Анђела

 

- Они би свакако могли много тога да кажу што би осветлило овај случај - каже исти извор.

Како сада ствари стоје, нови сведоци требало би да буду саслушани до краја ове недеље, а највероватније у четвртак.

После тога, очекује се и подизање оптужнице.

Како су медији писали, психолошком вештачењу било је подвргнуто свих девет девојака, жртава Мирослава Мике Алексића. Резултати вештачења указали су да су девојке говориле истину о томе како их је наставник глуме силовао и сексуално злостављао.

У тужилаштву су саслушане све Алексићеве жртве

Како је испричао пуномоћник неких од жртава Југослав Тинтор, жртве је вештачила комисија вештака неуропсихијатара и психолога, која је закључила да су оне трпеле "психичке патње високог интензитета". Према налазу вештака, искази девојака о томе шта су преживеле од Алексића могу се сматрати потпуно валидним.

Из вештачења произлази да се понашају искрено, да код њих нема конфалублације (попуњавање рупа у сећању измишљеним, фиктивним детаљима), поремећаја, митоманије, фантастике....

Иначе, Апелациони суд у Београду продужио је у петак за још месец дана притвор Алексићу који се сумњичи да је силовао и полно узнемиравао укупно девет полазница те школе.

- Притвор по овој одлуци може да траје до 11. маја - прецизирала је портпаролка суда Мирјана Пиљић.

По налажењу Апелационог суда задржавање Алексића у притвору је неопходно, јер постоје специфичне околности које указују на то да ће у кратком периоду поновити кривично дело у случају пуштања на слободу, а с обзиром на то да из до сада изведених доказа произлази да је осумњичени показао нарочиту упорност и безобзирност приликом извршења кривичних дела за која се основано сумњичи.

Такође, како је додала, Апелациони суд је имао у виду и да је оштећено више лица, према којима је вршено више кривичних дела, нека и у периоду када су оштећене биле малолетне.

Фото: Принтсцреен

 

Поред тога, место извршења кривичних дела је студио глуме чији је власник осумњичени, а у питању је место које би требало да буде место за образовање и васпитање младих.

Против Алексића је Више јавно тужилаштво у Београду спровело истрагу за укупно 19 кривичних дела, у 11 је реч о полном узнемиравању, осам су кривична дела силовања, а сва су извршена од 2008. до 2020. године и чека се одлука тужилаштва о подизању оптужнице.

Негирао дело, најмлађа жртва малолетна

Алексић је у тужилаштву негирао да је сексуално напаствовао ученице глуме у својој школи, поред осталих и Милену Радуловић која га је прва пријавила полицији, а након ње су то учиниле и друге девојке.

Једна од девојака је у време напаствовања била малолетна, док су остале тврдиле да их је нападао и док су биле малолетне и након пунолетства.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)