ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗОРАНУ МАРЈАНОВИЋУ: У наставку неопходно испитивање вештака

Танјуг

08. 04. 2021. у 11:53

СУЂЕЊЕ Зорану Марјановићу оптуженом за убиство супруге Јелене 2. априла 2016. године у Борчи поново је данас одложено пред Вишим судом у Београду за 16. април, због болести судије, који је позитиван на вирус ковид 19.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗОРАНУ МАРЈАНОВИЋУ: У наставку неопходно испитивање вештака

Фото М. А.

У фебруару је суђење исто због короне било одложено, јер су Марјановићеви браниоци били позитивни на вирус, односно у самоизолацији.

Суд у наставку суђења треба да испита и вештаке за блато (пошто је певачица убијена на насипу пуном блата, које је пронађено и на њеом телу и на Зорановим панталонама) из Национално криминалистичког техничког центра, вештаке за телекомуникације, као и вештака психијатра.

Медији пишу и да је у медувремену у суд стигао и извештај једног мобилног оператера, у вези са паљењем и гашењем Марјановићевог телефона.

Марјановић је на почетку суђења у новембру 2019. године детаљно изнео своју одбрану негирајући да је убио супругу, која се бавила певањем народне музике.

Оптужен за кривично дело тешко убиство, за које је запрећена казна затвора до 40 година затвора и брани се са слободе.

Тужилаштво га терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи, док је у непосредној близини места злочина била је и њихова малолетна ћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је прошле године суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето после смрти супруге.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 месеци. Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по дана након убиства.

И пре тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

Пре хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телевизијском ријалити програму.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)