ПУШТЕН СНИМАК СВЕДОЧЕЊА ДЕВОЈЧИЦЕ: Настављен поступак против доктора оптуженог за покушај обљубе малолетнице (12)

Љ. П.

07. 04. 2021. у 18:44

У ВИШЕМ суду у Новом Саду у среду је настављено суђење пензионисаном доктору Ш. Т. (66), против којег је Више јавно тужилаштво подигло оптужницу због сумње да је покушао да обљуби дванаестогодишњу девојчицу.

ПУШТЕН СНИМАК СВЕДОЧЕЊА ДЕВОЈЧИЦЕ: Настављен поступак против доктора оптуженог за покушај обљубе малолетнице (12)

Илустрација

На овом рочишту, које је затворено за јавност, репродукован је снимак исказа који је оштећена, која има статус посебног осетљивог сведока, дала својевремено током тужилачке истраге у "Скрин соби" суда. Наредно рочиште је заказано за 21. мај.

Познати лекар судске медицине ухапшен је 5. марта 2020. због сумње да је приморавао девојчицу да га додирује по интимним деловима тела, а све се, како сазнајемо, дешавало од 2018. до почетка марта прошле године, када је ухапшен. Он се од тада налази у притвору. Девојчицу је, како се сумња, на то приморавао у више наврата, а наводно јој је за то давао новац.

О ономе што јој се дешавало, оштећена је записивала у свом дневнику, у којем је, како сазнајемо, између осталог написала да "иде код старијег чике, и да јој он заузврат даје новац". Све се открило када је тај дневник пронашла њена школска другарица. Приликом претреса докторовог стана и викендице на Рибарском острву, полиција је одузела мобилни телефон, таблет и рачунар како би се утврдио садржај у њима.

После сазнања о хапшењу познатог доктора судске медицине сазнало се за податак да је Ш. Т. 2009. године у Основном суду у Новом Саду био осуђен на годину дана затвора, условно на пет година, због недозвољених полних радњи, а на толико му је било забрањено да се бави лекарским позивом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)