ПРВА ОДЛУКА У СЛУЧАЈУ МАСАКРА У "РИБНИКАРУ": Председник стрељане признао кривицу, ово су детаљи

Ј.Д.Љ.

25. 06. 2024. у 13:00

НАКОН што је на главном претресу пред Вишим судом у Београду 21. јуна у својој одбрани добровољно опозвао лажан исказ, Више јавно тужилаштво у Београду закључило је споразум о признању кривичног дела са окривљеним Ратком Ивановићем, председником и одговорним лицем спортског клуба "Partizan practical Shooting", према којем је признао да је лажно сведочио приликом испитивања у тужилаштву 14. јула 2023. године у истрази која се пред овим тужилаштвом водила против окривљеног Владимира Кецмановића због кривичног дела тешка дела против опште сигурности.

ПРВА ОДЛУКА У СЛУЧАЈУ МАСАКРА У РИБНИКАРУ: Председник стрељане признао кривицу, ово су детаљи

Фото: З. Јовнаовић/Новости

Окривљени је признао да је извршио кривично дело давање лажног исказа, те ће на основу овог споразума бити осуђен на казну од пет месеци затвора коју ће издржати у просторијама у којима станује, односно у кућном затвору.

Такође, према споразуму Ивановић ће морати платити трошкове кривичног поступка у износу који одреди суд.

Јавни тужиоци, окривљени и његови браниоци одрекли су се права на жалбу против судске одлуке која ће бити донета на основу овог споразума.

Споразум ће бити предат Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању.

Према оцени ВЈТ у Београду, окривљени Ивановић је на главном претресу пред Вишим судом у Београду 21. јуна дао истинит исказ који је у складу са осталим предложеним доказима.

Подсетимо, у Вишем суду у Београду у току је кривични поступак против Владимира и Миљане Кецмановић, оца и мајке дечака који је 3. маја 2023. у ОШ "Владислав Рибникар" на Врачару убио деветоро деце и чувара школе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

РУСИЈА У ЕУФОРИЈИ, АМЕРИ ОСТАЈУ БЕЗ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА?! Американци увели закон да наштете Русима, а сада се им се обија о главу!