УТУЧЕНИ РОДИТЕЉИ ДОШЛИ ПО ПРАВДУ ЗА СВОЈУ ДЕЦУ: Убица Урош Блажић пред судом за крвави пир у ком је убијено деветоро младих (ФОТО)

Ј. Илић

23. 05. 2024. у 09:41

ПРЕД Вишим судом у Смедереву данас ће се, први пут, на припремном рочишту изјаснити о кривици Урош Блажић, окривљен за деветоструко убиство и рањавање тринаесторо људи у Малом Орашју и Дубони.

УТУЧЕНИ РОДИТЕЉИ ДОШЛИ ПО ПРАВДУ ЗА СВОЈУ ДЕЦУ: Убица Урош Блажић пред судом за крвави пир у ком је убијено деветоро младих (ФОТО)

Фото: Н. Живановић/Ј. Илић

Како јављају наши репортери, родитељи убијених су пристигли испред Вишег суда.

Униформисана лица, полиција у цивилу, као и кола хитне помоћи налазе се на тргу испред суда, док су велике мере безбедности присутне и у самим просторијама институције.

Припремно рочиште је затворено за јавност. Окривљени Урош и његов отац изјасниће се о кривици. Такође, биће прочитана оптужница и обе стране изнеће своје доказне предлоге, односно предложиће нове доказе и сведоке, каже адвокат Стефан Стефановић, који заступа осам оштећених породица - троје убијених и петоро рањених у масовној пуцњави.

Адвокат наводи да међу оштећенима има више од 40 особа које ће се наћи очи у очи са окривљеним годину дана после масакра.

Такође, на данашњем рочишту биће одређен датум главног претреса. Очекује се, такође, одлука о томе хоће ли суђење бити затворено за јавност.

Оптужница је подигнута 18. октобра 2023. Блажић је окривљен за деветоструко убиство и покушај убиства још тринаесторо људи које је тешко ранио. Најмлађа жртва имала је 15, а најстарија 25 година. На саслушању код тужиоца признао је злочин рекавши да је младе људе, од којих већину није познавао, наводно, убио како би заплашио становништво села јер су лоше говорили о њему и његовој породици. Према налазима лекара вештака, Урош је био урачунљив када је 4. маја починио злочин, а код њега нису пронађени симптоми психопатолошких промена личности. Те вечери није био под утицајем алкохола нити наркотика.

Тужилаштво је за Уроша Блажића и његовог оца предложило максималну казну од по 20 година затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

А ПОСЛЕ АНТИСРПСКЕ ХИСТЕРИЈЕ: Албанци и Хрвати вређали Србе, па заиграли коло!