ПРВИ ПУТ ОЧИ У ОЧИ СА РОДИТЕЉИМА УБИЈЕНИХ: Урош Блажић данас пред Вишим судом у Смедереву

Ј. И.

23. 05. 2024. у 08:58

ПРЕД Вишим судом у Смедереву данас ће се, први пут, на припремном рочишту изјаснити о кривици Урош Блажић, окривљен за деветоструко убиство и рањавање тринаесторо људи у Малом Орашју и Дубони.

ПРВИ ПУТ ОЧИ У ОЧИ СА РОДИТЕЉИМА УБИЈЕНИХ: Урош Блажић данас пред Вишим судом у Смедереву

МУП

- Припремно рочиште jе затворено за јавност. Окривљени Урош и његов отац изјасниће се о кривици. Такође, биће прочитана оптужница и обе стране изнеће своје доказне предлоге, односно предложиће нове доказе и сведоке, каже адвокат Стефан Стефановић који заступа осам оштећених породица- троје убијених и петоро рањених у масовној пуцњави.

Адвокат наводи да међу оштећенима има више од 40 особа које ће се наћи очи у очи са окривљеним после годину дана од масакра.

Такође, на данашњем рочишту биће одређен датум главног претреса. Очекује се, такође, одлука о томе хоће ли суђење бити затворено за јавност.

Оптужница је подигнута 18. октобра 2023. Блажић је окривљен за деветоструко убиство и покушај убиства још тринаесторо људи које је тешко ранио. Најмлађа жртва имала је 15, а најстарија 25 година. На саслушању код тужиоца признао је злочин рекавши да је младе људе, од којих већину није познавао, наводно убио како би заплашио становништво села јер су лоше говорили о њему и његовој породици. Према налазима лекара вештака, Урош је био урачунљив када је 4. маја починио злочин, а код њега нису пронађени симптоми психопатолошких промена личности. Те вечери није био под утицајем алкохола нити наркотика.

Тужилаштво је за Уроша Блажића и његовог оца предложило максималну казну од по 20 година затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ВАТРОГАСЦИ су спасили 28 људи који су остали заглављени висећи 30 метара наглавачке током вожње у забавном парку у Орегону у Сједињеним Америчким Државама.

15. 06. 2024. у 10:44

ДРАМА НА НЕБУ: Сусрет шведског борбеног авиона и руског СУ-24 - Били смо спремни да интервенишемо

ДРАМА НА НЕБУ: Сусрет шведског борбеног авиона и руског СУ-24 - "Били смо спремни да интервенишемо"

РУСКИ војни авион јуче је накратко нарушио ваздушни простор Шведске источно од балтичког острва Готланд, након чега су га пресрели шведски борбени авиони, саопштиле су данас оружане снаге те нордијске земље.

15. 06. 2024. у 12:42

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."

13. 06. 2024. у 21:30

Коментари (0)

БУРНО ПРЕД СРБИЈА - ЕНГЛЕСКА! Пикси шокирао Енглезе, Тадић им поручио: Само пробајте!