ИЗВАДИО САМ НОЖ И МАХАО ЊИМЕ: Оптужни за убиство Алекандра Таталовића у Раковици допунио одбрану

С. Ј. М.

20. 05. 2024. у 17:45

ПРОМЕНИЛО се Судско веће, па је суђење Дамјану Гвозденовићу (21) за убиство Александра Таталовића (21) 23. 2. 2022. године у Раковици данас почело испочетка. Ново веће је прихватило предлог одбране да поново саслушају Андреу Смоловић, бившу Гвозденовићеву девојку, која је тада започела везу са Таталовићем и њеног друга Уроша Ристића, због принципа непосредности, пошто има разлика у њиховим исказима о догађају од те вечери. Они ће бити позвани за следећи претрес.

ИЗВАДИО САМ НОЖ И МАХАО ЊИМЕ: Оптужни за убиство Алекандра Таталовића у Раковици допунио одбрану

Фото: Фејсбук

Председавајући судија Живко Јевђенијевић имао је данас додатна питања за окривљеног Гвозденовића, па је окривљени рекао да је са Андреом раскинуо почетком јануара 2022. године и од тада нису имали никакав контакт, осим што јој је честитао рођендан поруком 31. јануара. Казао је да није ни знао да је она ушла у везу са неким.

- Те ноћи сам је звао више пута и ћутао, јер сам био пијан. Онда ми се јавио непознати момак и рекао да ће ми поломити главу, ако је опет позовем и да ћу имати проблем. Питао сам га какав, а он је рекао, да ће доћи да ми објасни и рекао сам да дођу иза зграде. Андреа, иначе, живи у мојој згради. Чекао сам их, а онда сам после неколико минута отишао до стана, да потражим брата, јер ми је тај момак рекао у множини да стижу. По брата сам ишао да ми пружи сигурност и заштиту. У стану није било никога, ушао сам у кухињу да поквасим уста водом, видео нож и узео га из страха за своју безбедност, јер ми је прећено у том телефонском разговору - испричао је Гвозденовић.

Он је рекао да брата није звао телефоном, јер је помислио да је негде отишао. Изашао је опет иза зграде, када су се појавили Андреа, Александар и Урош Ристић.

- Били су на десет, 15 метара од мене и ја сам се окренуо да видим има ли кога иза мене и када сам вратио поглед, покојни Александар је био испред мене и одмах ме ударио песницом у главу у леву слепочницу. Извадио сам нож из џепа јакне и кренуо да машем њиме. То је једино чега се сећам. Следеће је да сам био на бетонској стази са њим. Ја сам био склупчан, а неко ме је ударао песницама по глави, не знам ко. То је трајало можда секунд, можда пет секунди. Ударци су престали и ја сам кренуо да бежим. Све ми је било као кроз маглу. Никога нисам видео - казао је окривљени, наводећи да је касније видео да има две чворуге на потиљку.

Он је рекао и да није видео где су били Андреа и Урош, којег зна из насеља, али га тада није препознао, када му је Александар пришао, нити је чуо да Андреа нешто говори.

На питање пуномоћника Таталовићеве мајке, да ли је помислио да се не враћа иза зграде, када у стану није пронашао брата, Дамјан је одговорио да је био пијан, да ништа није размишљао, и да јесте све ово се не би десило.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКИ РАСКОЛ ОКО УКРАЈИНЕ: Макрон и Шолц први пут одбили Вашингтон - Можда смо глупи, али нисмо толико

ВЕЛИКИ РАСКОЛ ОКО УКРАЈИНЕ: Макрон и Шолц први пут одбили Вашингтон - "Можда смо глупи, али нисмо толико"

ДОШЛО је до великог раскола између влада САД и Европе око плана за обезбеђивање огромног кредита од 50 милијарди долара за Украјину уочи самита Г7 у Италији, пише бриселски Политико.

12. 06. 2024. у 20:30

ТОРНАДО ПОГОДИО СРБИЈУ: Олујно невреме са грмљавином опустошило ове крајеве земље (ВИДЕО)

ТОРНАДО ПОГОДИО СРБИЈУ: Олујно невреме са грмљавином опустошило ове крајеве земље (ВИДЕО)

СРБИЈА је данас била на удару грмљавинских процеса са пљусковима. У деловима земље забележене су и грмљавинске олује. Олује са градом погодиле су шире подручје Пожеге и Чачка.

12. 06. 2024. у 20:25

Коментари (0)

ЈОШ НИСТЕ ОДЛУЧИЛИ ГДЕ ЋЕТЕ НА ЛЕТОВАЊЕ? Контики вас води у Тунис по невероватно ниским ценама