СВЕДОЧЕЊЕ КОСТИНЕ УЧИТЕЉИЦЕ: Била сам шокирана када сам чула шта је урадио

С. Ј. М.

17. 05. 2024. у 16:57

НИСАМ могла да верујем када сам чула да је Коста починио злочин. У девет и петнаест су ме звали из школе и рекли твој Коста је пуцао и побио децу. Остала сам у чуду. Како Коста? Много сам размишљала и тада и дан данас шта је то могло да се догоди у његовој глави и не могу да дам одговор.

СВЕДОЧЕЊЕ КОСТИНЕ УЧИТЕЉИЦЕ: Била сам шокирана када сам чула шта је урадио

Фото: Новости

Ово је данас сведочећи у парници коју је против Косте, његових родитеља, школе и државе пред Вишеим судом у Београду покренула породица Дукић, чију је ћерку и сестру Коста убио у "Рибникару", казала Костина учитељица од првог до четвртог разреда Весна Белами.

Она је већ две године у пензији и испричала је у суду да је Коста био раздрагано дете, да се дружио, смејао, био врло забаван и да се деци то допадало.

- Забављао их је тако што им је препричавао књиге које је читао и глумио је. Деца су га волела, звали су га на рођендане. Он никада није улазио у њихова кошкања, али је волео да каже ко је од њих у праву. Био је дете која зна да каже добар дан, довиђења и извини. Био је одличан ђак, редовно је радио домаће задатке, активан на часу, слушао је шта се прича, није се вртео, и увек је нешто питао о теми о којој се разговара. Ја са њим нисам имала никаквих проблема - испричала је учитељица. - Водила сам их на сајам цвећа и замолила продавца да нам исприча нешто, а Коста пита може ли он да каже о том цвету и исприча све. Било ми је чудно да толико зна у том узрасту, али то је био он, све га је интересовало.

На питање да ли је био под великим притиском родитеља да учи и све зна, учитељица је рекла да он то није показивао.

- Само се видео велики, озбиљан и континуиран рад са њим код куће. Само његов фонд речи је био велики за тај узраст. Имао је много знања и ишао је на такмичења. Његови мајка и отац су долазили редовно на све родитељске и отворена врата. Увек би ме питали за савете око њега и на шта да обрате пажњу и то су примењивали, јер сам ја то после видела на Кости - казала је Весна Белами.

Она је навела и да је Коста ишао на све рекреативне и да је увек биран са ким ће да буде у соби:

- Никада није било да неко од деце каже да неће са њим. Његова соба је увек била најуреднија, све на свом месту спаковано. Ако други дечаци нису средили, он каже сада ће доћи учитељица да прегледа и сам среди све или им помогне. На тим наставама није било проблема.

На питање да ли је некада помињао да воли оружје, она је рекла да није и да је у школу само носио и вадио разне књиге и сликовнице. Казала је да је њега и сестру сваког дана доводила и одводила дадиља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АНТИСРПСКО ОРГИЈАЊЕ НА ЕУРО 2024: Меч Хрватска - Албанија одигран у сенци невиђених скандала! (ФОТО/ВИДЕО)