МИЉАНА КЕЦМАНОВИЋ ИСПРИЧАЛА ЗАШТО НЕЋЕ ДА ОДГОВАРА НА ПИТАЊА ПУНОМОЋНИКА: Нису је пустили да изјави саучешће

С. Ј. Матић

17. 05. 2024. у 12:21

У кривичном поступку у којем је оптужена за недозвољено држање оружја и муниције, јер је њен ДНК траг нађен на чаури осталој у учионици након што је, како је утврђено истрагом, њен син Коста пуцао у наставницу и децу из разреда, Миљана Кецмановић је на суђењу у Вишем суду у Београду казала да је покушала да после трагедије у "Рибникару" разговара са родитељима убијене деце и изјави им саучешће.

МИЉАНА КЕЦМАНОВИЋ ИСПРИЧАЛА ЗАШТО НЕЋЕ ДА ОДГОВАРА НА ПИТАЊА ПУНОМОЋНИКА: Нису је пустили да изјави саучешће

Фото: З. Јовановић

Како смо сазнали, она је испричала да је после злочина који је починио њен син позвала телефоном неке од родитеља убијене деце, али је са друге стране наишла на негативну реакцију. Након тога је одлучила да их више не зове појединачно и замолила је неке од њихових пуномоћника да организују да се сви сретну, да се виде, да разговарају, али су јој рекли да није тренутак.

- Испричала је да је више пута покушала да дође до њих, неколико пута је поново питала пуномоћнике да јој помогну да се види са родитељима, али је сваки пут од њих добијала исти одговор да сачека, да још није тренутак - каже извор "Новости". - Казала је да је видела да тако неће моћи да их сретне и изјави им саучешће, па је преко својих адвоката питала тужилаштво да их повеже и омогући да се сретну, али је и тада добила одговор да није добар тренутак за то.

Костина мајка је испричала у судници да јој је сада жао што се то све тако одиграло и што се раздор између њих и породица убијене деце и школског чувара још више продубио, па су раздвојени на две стране, иако за сва времена носе исту и заједничку бол и тугу, због трагедије која се десила.

- Због тога неће да одговара на питања пуномоћника. Док је то причала, родитељи су ћутали и слушали. У једном тренутку је устао Анђелко Аћимовић, отац Ангелине, која је преминула на прекјучерашњи дан у болници након што ју је Коста упуцао, и казао да неће више да слуша те литерарне ствари и напустио суђење - каже наш саговорник.

Према нашим сазнањима, Миљана Кецмановић је износећи одбрану рекла да никада није дирала метке које су имали у стану. Она је казала и да ће се о свом ДНК трагу на чаури више изјаснити када у суду буде изнето вештачење. Она је, иначе, професор на Биолошком факултету и радила је ДНК вештачења за судске поступке.

Њен супруг Владимир Кецмановић је имао дозволу за држање пиштоља и метака, које је Коста узео два дана пре него што је починио злочин, а да нико од њих то није приметио.

Миљана Кецмановић је на суђењу одговарала на питања тужиоца, свог браниоца и оштећених родитеља. Међутим, као и на претресима када је њен супруг Владимир Кецмановић износио одбрану, многа питања родитеља су одбијена, јер немају везе са предметом оптужења. Тако су, на пример, одбијена питања да ли је посећивала психијатра или да ли је Коста пио "пиноколаду".

Родитељи убијене деце сматрају да изјаве саучешћа Кецмановића нису искрене и да њима покушавају да изазову сажаљење суда и јавности и себе такође представе као жртве.

Суђење је у среду прекинуто због истека предвиђеног времена и биће настављено 21. маја када ће оптужена наставити да одговара на питања родитеља и бранилаца оптужених из стрељане.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (1)

БУРНО ПРЕД СРБИЈА - ЕНГЛЕСКА! Пикси шокирао Енглезе, Тадић им поручио: Само пробајте!