РАЊЕНИ ДИЛЕР СВЕДОЧИО НА СУЂЕЊУ ВРАЧАРЦИМА: Помагао сам инспектору Сенти, дао сам му "скај" (ФОТО/ВИДЕО)

З. Ускоковић

16. 04. 2024. у 16:22

- НАЧЕЛНИКУ Слободану Сенти Миленковићу набавио сам и дао "скај" телефон.

РАЊЕНИ ДИЛЕР СВЕДОЧИО НА СУЂЕЊУ ВРАЧАРЦИМА: Помагао сам инспектору Сенти, дао сам му скај (ФОТО/ВИДЕО)

Фото Н. Скендерија

Преко њега смо се договарали о томе да треба да им помогнем у полицијској акцији на Врачару, да купим кокаин од неке особе. Ноћ уочи те акције са пријатељем сам дошао из Новог Пазара, где живим и понео 36.000 евра за куповину. Тај пријатељ, са којим сам дошао, имао је потрагу и није могао слободно да се креће, и он се возио у аутомобилу са Миленковићем, а ја сам ишао сам.

Овако је  у Специјалном суду у Београду, на суђењу организованој криминалној групи, познатијој као "врачарци", сведочио Самир Дивљановић, који има статус оштећеног лица, јер је у тој полицијској акцији, 29.децембра 2019. године тешко рањен.

- Деловало ми је као да је нешто намештено и да је нека приватна акција и тражио сам да ми дају пиштољ, да имам "нешто" - описао је детаље овај сведок. - Прво су ми рекли да ми не треба пиштољ, јер је улица, има људи, али ми је мој пријатељ који је био у аутомобилу са Миленковићем, дао "тетејац".

Он је неколико пута поменути догађај назвао великом полицијском акцијом,јер, како је описао,цело Четврто одељење (задужено за сузбијање наркотика прим.аут.), било је на улици и у његовој пратњи ( Дивњановићевој прим.аут.) док су се возили улицама Врачара, иначе једној од централних београдских општина.

- Била су тамо четири полицијска возила - изнео је детаље оштећени. - Цело Четврто одељење је било тамо. Када сам ишао да се нађем са том особом од које је требало да купим дрогу, видео сам лице са качкетом. Видео сам га добро, он је пуцао и ја сам онда пуцао, али нисам никог погодио.

Дивљановић је навео да му је после пуцњаве одузет "скај" телефон, који је имао од 2015. године, да полицији није дао шифру за откључавање телефона, али и да, када су му вратили апарат, он је био као "нов". На питање председнице судског већа Светлане Алексић колико пута је био упуцан, Дивљановић је одговорио: "Само једном". Он је, потом, навео да не познаје никог од оптужених.

- Сматрао сам да сам дошао да помогнем, да сам на правој страни, али испало је да сам учествовао у некој практично приватној акцији - сведочио је Дивљановић.- Тако рањеног, инспектори су ме одвезли у Ургентни центар, после сам видео да је ту долазило испред до инцидената, инспектори су се свађали међу собом, а мени су стављене лисице и суди ми се за то.

Према речима овог сведока-оштећеног он се касније чуо са начелником Миленковићем и "испало је да треба да лажем о целом догађају".

- Када сам схватио шта се дешава, почели су моји проблеми и у Новом Пазару, хапсили су ме, притискали, а све је у позадими овог случаја. Ово је једина истина, можете да ме водите на полиграф. Што бих ја долазио из Новог Пазара да купујем дрогу овде, углавном се дрога купује у Новом Пазару, ја сам мислио да сам на правој страни и да сам дошао да помогнем. Ја сам пензионисани нарко дилер, осуђиван сам 2004. за дрогу, а сад ме срамота, оседео сам, нисам ја никакав нарко дилер.

 

 БОНУС ВИДЕО - ДР ЛАКЕТИЋ: Осиромашени уранијум само врх леденог брега

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКО руководство је почело да формира јуришне јединице од изузетно цењених кадровских официра Генералштаба који поседују тајне информације, а то би могло да угрози безбедност Украјине, оценио је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос за јутјуб канал "Прјамој".

29. 05. 2024. у 21:39

МОМАК НА МАТУРУ ДОШАО ОБУЧЕН КАО БАКА: Са њим дошли и унуци - Ја сам их отхранила! (ВИДЕО)

МОМАК НА МАТУРУ ДОШАО ОБУЧЕН КАО БАКА: Са њим дошли и "унуци" - "Ја сам их отхранила!" (ВИДЕО)

МОМАК из Бијељине насмејао је регион када је на матурској вечери Пољопривредне и медицинске школе, за разлику од својих вршњака, дошао у нешто необичнијој одећи.

27. 05. 2024. у 09:15

Коментари (0)

РАЈ НА ЗЕМЉИ! У овом месту летују туристи из иностранства, а сада је доступно и Србима