ИСТРАГА О СМРТИ ДЕЧАКА У ХАНСКОМ ВРТИЋУ ОКОНЧАНА: Чека се квалификација дела

Ј. С.

27. 12. 2023. у 12:30

ПРОШЛО је годину дана од трагичног догађаја у вртићу у Владичином Хану, када је преминуло четворогодишње дете, након што је у вртићу прогутало жир.

ИСТРАГА О СМРТИ ДЕЧАКА У ХАНСКОМ ВРТИЋУ ОКОНЧАНА: Чека се квалификација дела

Фото: Фацебоок

Истрага у вези са смрћу дечака је завршена и очекује се да до краја године тужилаштво саопшти „јавнотужилачку одлуку”, јер је Основно јавно тужилаштво предузело све потребне радње које су у његовој надлежности.

- Саслушани су сведоци, актери догађаја, обављена су сва потребна вештачења, тако да ћемо до краја године, евентуално почетком наредне, саопштити јавнотужилачку одлуку о квалификацији дела и мерама које ћемо евентуално предузети даље у овом случају - каже тужилац Драган Николић.

На основу прикупљених обавештења, информација и достављене документације здравствене и просветне инспекције, као и записника са обдукције, Основно јавно тужилаштво у Владичином Хану истрагу у вези са смрћу дечака водило је у правцу доказивања сумње да је дежурна васпитачица починила кривично дело „напуштање немоћног лица”, јер је наводно напустила просторију у којој су спавала деца.

Подсећамо, четворогодишњи дечак је 27. децембра прошле године прогутао жир у вртићу под и даље непознатим околностима, након чега је у бесвесном стању пребачен најпре у Здравствени центар у Сурдулици, а затим у Нишу, где је упркос борби лекара преминуо.

Дежурна васпитачица, чије име никада није саопштено, потом је суспендована, а против ње је покренут и дисциплински поступак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ПРЕДСЕДНИЦА Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је на 50. годишњицу поделе Кипра да ће наставити са подршком за поновно уједињење последње подељене државе чланице ЕУ, у складу са релевантним резолуцијама Савета безбедности Уједињених нација.

20. 07. 2024. у 19:04

Коментари (0)

ПРОЛАЗНИЦИ БИЛИ ИЗНЕНАЂЕНИ: Ђоковић након Вимблдона ухваћен у шетњи са лепом Рускињом (ВИДЕО)