ПРАВОСНАЖНО ОСЛОБОЂЕНИ: Апелациони суд потврдио пресуду за отмицу Јовице Радоњића

С. Ј. М.

22. 12. 2023. у 16:52

АПЕЛАЦИОНИ суд потврдио је првостепену пресуду Вишег суда у Београду, којом су Александар Ђуровић, Дејан Вујић, Никола Савић и Драган Рацковић ослобођени од оптужбе за отмицу Јовице Радоњића у саизвршилаштву 4. децембра 2014. године у Београду.

ПРАВОСНАЖНО ОСЛОБОЂЕНИ: Апелациони суд потврдио пресуду за отмицу Јовице Радоњића

Фото: Архива "Новости"

По налажењу Апелационог суда, првостепени суд је правилно закључио да није са сигурношћу доказано да се у радњама окривљених, заједно са сада покојним Блажом Ђуровићем према којем је поступак обустављен, јер је у међувремену убијен, стекли елементи кривичног дела отмица. Како су навели нема доказа ни да су окривљени поступали у саставу групе, нити да су били повезани ради трајног или привременог вршења кривичних дела.

Они су били оптужени да су намамили Радоњића у један кафић и ту га силом задржали у намери да од њега изнуде новац, вредне покретне ствари и имовину. Радоњића су везали, тукли песницама, ногама и бејзбол палицом, а потом су га снимали телефоном, тражећи од њега новац, сат и вредне ствари.

- Након што су Радоњића везаних руку и самолепљиве траке преко главе, сместили у кола и кренули да га возе ка шљункари на обали Дунава, оштећени се на семафору ослободио и побегао из аута, а затим успео да заустави возило које је наишло и замоли возача да га одвезе у Ургентни центар - наведено је у оптужници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ПРЕДСЕДНИЦА Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је на 50. годишњицу поделе Кипра да ће наставити са подршком за поновно уједињење последње подељене државе чланице ЕУ, у складу са релевантним резолуцијама Савета безбедности Уједињених нација.

20. 07. 2024. у 19:04

Коментари (0)

ПРОЛАЗНИЦИ БИЛИ ИЗНЕНАЂЕНИ: Ђоковић након Вимблдона ухваћен у шетњи са лепом Рускињом (ВИДЕО)