СВЕДОЦИ СЛАБО ШТА ВИДЕЛИ И СКОРО СВЕ ЗАБОРАВИЛИ: Суђење за убиство Александра Таталовића у Раковици

С. Ј. М.

22. 12. 2023. у 17:53

НА суђењу Дамјану Гвозденовићу (21) за тешко убиство Александра Таталовића (21) 23. фебруара 2022. године у Вишем суду у Београду саслушано је осам сведока, који су другови окривљеног. Они су остајали при исказима датим у истрази у Вишем тужилаштву, а одговарајући на поједина питања суда, углавном се ничега нису сећали, нити су видели добро шта се догодило, јер је био мрак.

СВЕДОЦИ СЛАБО ШТА ВИДЕЛИ И СКОРО СВЕ ЗАБОРАВИЛИ: Суђење за убиство Александра Таталовића у Раковици

Фото: Фејсбук

Сведок Душан Илић је рекао да је Дамјан, када га је тај дан видео у стану код Војина Ђукића био пијан не дај Боже и појаснио је да то значи да није могао течно да говори, нормално стоји и хода. Казао је да је окривљени тада попио једну, две чашице ракије, а онда је наставио да пије из флаше и да у стану нису ништа јели. Он је сутрадан требао да се крсти, а Дамјан Гвозденовић је требало да му буде кум и мислио је да ће доћи, иако је пијан, уколико оде да спава. Сведок је казао и да не зна шта се касније дешавало у парку.

Да је Дамјан пио тврдио је и Војин Ђурић, рекавши да је био баш пијан, али да не може да се сети како се тада понашао. Казао је да је пио ракију, из пластичне флаше од литар и по, али не зна колико је попио, нити која је била врста ракије. Одговарајући на питања рекао је да зна да је нечега било у парку, али да ли су били можда ударци или рвање не сећа се, јер је био удаљен десет метара.

И Матеја Томовић је слично сведочио, али се није сећао каква је била флаша и која ракија, коју је и он попио чашицу. За сукоб у парку те вечери казао је да је видео три особе и да је једна особа ударила другу, да се он уплашио сео на бус и отишао кући.

- Никога нисам препознао, био сам удаљен, али пошто сам плашљив, побегао сам - рекао је у судници Томовић, наводећи да је ударац, који је видео био рукама, али какав не може да се сети.

Алекса Аламања сведочио је да је тада видео комешање, гужву и гурање, али да се не сећа добро, јер је био мрак. У истази је казао да је видео двојицу момака како се гурају, а сада да није видео ко су ти момци и да није видео да ли је било гурања или удараца, нити зна шта се дешавало.

- Не могу да се сетим који је имао капуљачу. Један је кренуо да се тетура, брат и ја смо их раздвојили и отишли смо. Ни тада нисам видео ко су, били су ми окренути леђима и не сећам се у ком су положају били - рекао је Алекса Аламања одговарајући на питања.

Дамјанов пријатељ Стефан Урошевић испричао је да је те вечери Дамјан дошао код њега око поноћи пијан и усплахирен, са огреботинама на врату, шаки и челу. Одговарајући на питања рекао је да не зна зашто му је Дамјан тражио да угаси свој мобилни. У истрази је испричао да му је Дамјан рекао да је бацио свој телефон, а данас је додао да не зна зашто је то урадио.

Овај сведок је испричао да је Дамјан тада звао Војина, јер су другари и јер је очекивао да ће му помоћи и дати му неки савет. У истрази је казао да је Дамјан са Војином отишао из његовог стана, а када су се вратили после 15 минута, јер је Војин заборавио јакну, Гвозденовић је био у другој гардероби. Питао је што се пресвукао, а рекли су му да су били код Војина и да су спалили Гвозденовићеву гардеробу.

Данас је Урошевић тврдио да се они нису враћали код њега те ноћи, а да је код њих у крају, близу његове зграде био круг од гарежи, траг да је спаљено нешто, али да не зна да ли је та гардероба.

Окривљени Гвозденовић није имао питања за ове сведоке, а током суђења је углавном био савијен и гледао у под. На суђења долазе његови родитељи и брат, као и мајка убијеног Таталовића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ПРЕДСЕДНИЦА Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је на 50. годишњицу поделе Кипра да ће наставити са подршком за поновно уједињење последње подељене државе чланице ЕУ, у складу са релевантним резолуцијама Савета безбедности Уједињених нација.

20. 07. 2024. у 19:04

Коментари (0)

ПРОЛАЗНИЦИ БИЛИ ИЗНЕНАЂЕНИ: Ђоковић након Вимблдона ухваћен у шетњи са лепом Рускињом (ВИДЕО)