ВИКАЛИ СУ ”СТЕФАНЕ, ПРОБУДИ СЕ, ОСВЕСТИ СЕ”: Саслушањем радника настављено суђење за убиство младића у ноћном клубу у Нишу

Ј. Ћ.

18. 12. 2023. у 15:14

Саслушањем сведока Милоша и Марка Бранковића који раде у кафићу у којем је, како се сумња, 13. августа прошле године Филип Петровић (31) убио Стефана Стефановића (26) и тешко ранио његовог друга Милана Цветковића, пред Вишим судом у Нишу настављено је суђење за овај злочин.

ВИКАЛИ СУ ”СТЕФАНЕ, ПРОБУДИ СЕ, ОСВЕСТИ СЕ”: Саслушањем радника настављено суђење за убиство младића у ноћном клубу у Нишу

Фото: Ј.Ћ.

Према наводима оптужнице, покојни Стефан и његови пријатељи Андрија Митровић (20) и Милан Цветковић (40) напали су и тукли Филипа у тоалету ноћног клуба, зато што им је у пролази просуо пиће, након чега је он изгубио контролу и у нападу панике на њих потегао нож када су се поново вратили за шанк. Од убодне ране у пределу груди Стефан је преминуо на лицу места, док је Милан задобио убодну рану у пределу јетре због које је оперисан и након чега се опоравио.

Милош, који је те вечери радио као “чекер” и надгледао и контролисао рад конобара, рекао је да из виђења познаје и оптуженог Филипа, као и Милана и Андрију, а да сада покојног Стефана није познавао.

- Нисам их познавао лично, али јесам из виђења, јер често долазе у клуб. Филипа памтим као културног и финог момка, некад се јави кад прође, а некад не, али никада није био проблематичан, нити бахат. Такође могу да кажем и за Милана и Андрију (који редовно прате суђење) да никада раније нису правили проблеме у клубу који држи мој отац – рекао је он.

Додао је да кобни тренутак није видео.

- Био сам за касом где радим и видео сам комешање, гужву. У једном тренутку људи су почели да се повлаче ка мени. Видео сам да је неки момак махао руком ка диџеју и рекао му је: ”угаси музику, видиш шта се десило”. Онда сам видео младића како лежи на земљи док су му неки од гостију цепали мајицу, а из тела му је текла крв. Девојка која је тврдила да је медицински радник покушала је да помогне момку који је лежао, викали су: ”Стефане, пробуди се, освести се”! Хитна помоћ дошла је после двадесетак минута и то је то – рекао је Милош. Његов брат Марко изјавио је пред судом да је те вечери био испред кафића и да је само видео како Филипа изводе напоље.

Више јавно тужилаштво терети Петровића за тешко убиство почињено под дејством кокаина и алкохола, а у стању знатно смањене урачунљивости, док су Андрија и Милан оптужени за насилничко понашање јер су непосредно пре кобног догађаја учествовали у тучи у којој је Петровић пребијен.

Наредно рочиште заказано је за 5. фебруар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ПРЕДСЕДНИЦА Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је на 50. годишњицу поделе Кипра да ће наставити са подршком за поновно уједињење последње подељене државе чланице ЕУ, у складу са релевантним резолуцијама Савета безбедности Уједињених нација.

20. 07. 2024. у 19:04

Коментари (0)

ПРОЛАЗНИЦИ БИЛИ ИЗНЕНАЂЕНИ: Ђоковић након Вимблдона ухваћен у шетњи са лепом Рускињом (ВИДЕО)