ВЕШТАЦИ НЕУСАГЛАШЕНИ: Наставак суђења хирургу са ВМА због насиља над женом

Ј.Д.Љ.

04. 12. 2023. у 17:18

У ТРЕЋЕМ основном суду у Београду данас је саслушањем вештака психијатријске струке настављено суђење доктору Николи Остојићу, хирургу са ВМА, који се терети за насиље у породици, односно над супругом Иваном Остојић.

ВЕШТАЦИ НЕУСАГЛАШЕНИ: Наставак суђења хирургу са ВМА због насиља над женом

Фото: Инстаграм

На данашњем претресу своја стручна мишљења изнели су вештак Тужилаштва, као и његов колега којег је ангажовала одбрана. Тако је вештак Тужилаштва навео да је вештачење показало да је оптужени доктор кривично дело починио у стању смањене урачунљивости. Његов колега, међутим, тврди да је Остојић насиље над супругом починио у стању битно смањене урачунљивости.

С обзиром да је реч о сукобљеним мишљењима стручњака, могуће да ће суд у наставку извођења доказа, тражити да се уради супервештачење.

Подсетимо, на претходним претресима, суд је саслушавао сведоке, као и оштећену Ивану Остојић. Готово сви сведоци, рекли су да никада нису чули, нити видели "својим очима" да је доктор малтретирао психички и физички супругу.

Иванин брат, међутим, испричао је да му се сестра преко телефона жалила на супруга, а да га је критичне вечери позвала и рекла да трпи насиље и да је брутално претучена. Он је отишао до сестрине и зетове куће, одакле су касније позвани полиција и Хитна помоћ, који су Ивану, са тешким повредама, превезли у болницу.

Оптужени хирург у својој одбрани пред судом признао је дело, али само делимично. Изразио је и велико кајање, тврдећи да је оно што је учинио била последица његовог лошег здравственог стања и лекова које је конзумирао.

Иначе, доктор се, упркос свим напорима бранилаца, као и захтева оштећене супруге, да буде пуштен из притвора, бар због деце којима много недостаје, од хапшења у фебруару и даље налази иза решетака и лошег је здравственог стања.

Следеће суђење заказано је за две недеље.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Турци упали  на тренинг Србије пред први меч орлова на ЕУРО 2024 (ВИДЕО)