"БИЛА ЈЕ МОЈА КРАЉИЦА, АЛКОХОЛ И МАГИЈА СУ КРИВИ": Радан Васиљевић испричао како је и зашто убио супругу Славицу

С. Ј. М.

08. 12. 2022. у 18:20 >> 22:31

УРАДИО сам то и не браним дело, али хоћу да одбраним себе. Бранићу се истином. Овде сам због љубави, а не због пара. Она је моја краљица и остаће то. Не могу себи да објасним зашто сам то учинио. Емоције су ми превладале разум. Не знам шта да кажем, алкохол је крив и магије. Имали смо идеална брак, никада је нисам тукао, нити повисио тон на њу.

БИЛА ЈЕ МОЈА КРАЉИЦА, АЛКОХОЛ И МАГИЈА СУ КРИВИ: Радан Васиљевић испричао како је и зашто убио супругу Славицу

Фото: Фејсбук/Новости

Овако је данас у Вишем суду у Београду започео своје изношење одбране таксиста Радан Васиљевић, оптужен за тешко убиство супруге Славице у кући у Жаркову 9. децембра 2021. године. После свађе целе ноћи, жену је сутрадан око подне избо ножем.

Васиљевић је у почетку помало плакао док је причао и дрхтао у судници, да би после врло рационално све објаснио. Казао је да је Славица радила у кући код америчких породица и да је са колегама била у Врњачкој бањи.

- Кад се вратила у недељу довезао сам је кући са станице, она ми показује шта је све купила и не гледа ме у очи - прича Васиљевић. - Онда је отрчала до купатила да повраћа. Кажем јој Славице шта си то урадила, срамота да се напијеш пред колегама и она је отишла да спава. Ја тад први пут у животу уђем у њен телефон и прочитам поруку "Тања дођи у собу сама сам". Пробудим је да причамо, она све негира, каже да се није одвајала од Тање, а ја сам јој показивао папир који је потписала 2006. године да ме никада више неће преварити. Кажем јој: "Знам шта си урадила, спакуј ствари и иди у стан сина Милоша". Дао сам јој 1.000 евра и још 28.000 динара. И моја Славка је лепо отишла, а ја сам имао утисак да јој је драго.

Радан каже да је после тога није звао да се врати кући и да би пре умро, него је позвао. Испричао је да му је син Слободан у среду увече рекао да ће довести мајку да дође да раговарају.

УЗИМАО ЈОЈ И НОВАЦ

РАДАН Васиљевић је испричао да је Славица сву плату коју би зарадила, у последње време 500 евра, остављала у лимену кутију у кухињи:

- Тим новцем сам ја располагао, јер она није знала са новцем, трошила би га на глупости. Никад јој нисам бранио да нешто себи купи од тог новца.

- Довео је после поноћи и одмах отишао. Сели смо, пили ракију и разговарали. Причали смо о тим порукама, а она је стално говорила да није тако и да без мене не може да живи. Док сам причао гледала је у телевизор и ја се изнервирам, искључим га и однесем код врата. Ошамарио сам је, јер ме гледала у очи и лагала. Отишао сам до шапајза и узао траку, ставио јој преко иста и везао је њоме око чланака. Она је сама скинула са уста и питала: "Шта то радиш, нећу да бегам и вичем". Наставили смо да пијемо ракију и причамо. Нисмо повишавали тон. Шамарао сам је и ударао песницама по глави, не знам колико пута. Кад год ме слагала, ударио сам је. Није звала у помоћ. На крају ми је под тим батинама признала да ме преварила, али није хтела да каже с ким.

Радан каже да је отишао у кухињу по мали жути нож, како би јој исекао траку на ногама, али је Славица рекла да не мора, да јој не смета. Казао је и да су те ноћи заједно попили око три флаше ракије.

Фото: Фејсбук/Новости

Славица Васиљевић

- Исекао сам јој сву гардеробу коју је имала на себи, јер сам био бесан и рекао сам јој: "Ја сам ти је купио, а неко други да је скида". Тад сам јој исекао и мало косе, да сви знају каква је. Онда сам јој из купатила донео баде мантил, она се умотала и легла око четири ујутру или пола пет. И ја сам заспао у секунди.

Оптужени прича да је Славица седела, пушила и пила ракију кад се пробудио. Требало је да иде на посао, а он јој је говорио да не може таква, да је други виде, али је она била упорна.

- Тражила је да јој донесем гардеробу, велике наочаре и мараму. Расправљали смо се, говорио сам јој да се истушира и легне да спава, а после ћу звати мог пријатеља фризера да је фино ошиша. Она је говорила не, не и не. Била је упорна да буде по њеном, говорила да неће нико да је види. Изнервирао сам се, почео да шетам по соби. Зграбио сам онај мали нож, она је устала, испружила руке ка мени и само рекла "Раданеее", а ја сам је убо у тело испод леве руке. Пала је напред, не скроз, а ја сам је онда још једном убо у леђа и трећи пут са стране. Умрла је за две секунде. Кад сам видео шта сам урадио, покрио сам је ћебетом и решио да се убијем.

ПОТПИСАЛИ ЗАКЛЕТВУ

ОПТУЖЕНИ је испричао да је са Славицом био у браку и да га је она напустила. Спаковала је ствари и отишла да живи код оца.

- Пет дана после дошла је њена пријатељица и све ми испричала о њој. Били смо раздвојени 11 година и Слободан је тражио да се врати и да она хоће. Вратила се, али нисмо могли заједно, нисам могао да заборавим шта ми је све радила, јер сам све сазнао. Онда је долазила сваки дан, чистила кућу, кувала, бринула о деци. Почели су сви да ме притискају и ми смо се онда поново венчали у мају 2006. године. Потписали смо и заклетву да се нећемо више раздвајати и имао сам апсолутно поверење у њу.

Радан каже да је написао опроштајно писмо, позвао сина Милоша у Немачку и рекао шта је урадио, а онда и Слободана да одмах дође кући.- Узео сам мали нож да исечем вене, али је био туп, па сам из кухиње узео велики и исекао вене, легао поред Славице, пао у неки полусан и чекао кад ћу да умрем. Онда се појавио комшија Златко, а ја см му викнуо: "Излази напоље!" После је дошла и полиција, одвели су ме у Ургентни где су ме шили, па у "Лазу Лазаревића" и станицу полиције. Тада сам само мислио да се убијем. Нисам планирао да убијем Славицу, волео бих и себи да објасним зашто сам је убо други и трећи пут. Срамота ме је што сам жив и што сам овде пред вама - казао је Радан Васиљевић.

 

Фото: Фејсбук/Новости

Радан Васиљевић

 

Славица му спасла живот

Син Слободан Васиљевић казао је у судници да је Славица пила због Радана, јер је он тражио да пије са њим.

- Радан је пио сваки дан домаћу ракију, које није смело да нема у кући. Она му је у фебруару спасла живот кад је имао инфаркт, а он је њу убио у децембру. Сву зараду је њему давала и онда чекала да ли ће он њој да да 1.000 или 2.000 динара. Он се за све питао око новца. Пребројавао је сав њен новац и тачно знао колико има. Ако је нешто потрошено, а да он није одобрио, било би зло. Није јој бранио да иде негде, али је она знала да не сме. Није имала другарице. Кад је ишла у Врњачку бању радовала се као дете, а кад се вратила те ноћи је истерао из куће и она је од пола један до пола пет ујутру износила своје ствари, а он је кувао пасуљ.

Радан је на ово рекао да син све лаже. Тврдио је да никада није пио, јер је радио као таксиста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (1)

БИЗАРАН СЛУЧАЈ У ХРВАТСКОЈ: Рекла ћерки да је муж ВАРА, ћерка је пријавила ПОЛИЦИЈИ