БАГЗИ ДАНАС ПРЕД СУДОМ: Сведочио о првој отмици Земунаца - плен је био 100.000 марака и 4 кг златног накита

С.Ј.М.

06. 12. 2022. у 11:41

ДЕЈАН Миленковић Багзи, заштићени сведок у процесу о земунском клану, сведочио је данас у Вишем суду у Београду на суђењу Милану Радукићу, Саши Ђајићу, Горану Ристићу и Николи Бајићу, оптуженим за разбојништво из 1997. године.

БАГЗИ ДАНАС ПРЕД СУДОМ: Сведочио о првој отмици Земунаца - плен је био 100.000 марака и 4 кг златног накита

Фото: О. Радошевић

Тај случај је познат као "прва отмица Земунаца", када су отели Новака Стеванића, тукли га и натерали да каже где им је у стану сеф и онда га обили и опљачкали око 100.000 марака и четири килограма златног накита.

Миленковић је испричао да су то починили Душан Спасојевић и Миле Луковић, али да не зна ко је тад још био са њима.

- Они су долазили у кафић Љубише Бухе у Сурчину и причали нам да је сеф био у поду и да су га једва обили, да су морали да дођу са брусилицом и у њему нашли много пара и злата - казао је Багзи, који је мало остарио у односу на оно како га се јавност сећа са ранијих слика, мало оседео и удебљао се. - Миле и Душан тад нису причали о отмици.

Миленковић је казао да му је у то време Спасојевић поклонио жути сат, чије порекло не зна и да га је он предао Управи криминалистичке полиције 2006. или 2007. године, када је испитиван. Новаков отац Зоран Стеванић каже да је то његов златни сат, који је чуван у Специјалном суду и одатле нестао.

Багзи је испричао да су тадашњи полицајци из Земуна Милан Радукић и Зоран Вукојевић били задужени да штите Спасојевића и Луковића од полиције, па су ишли с њима и показивали своје легитимације ако би их зауставили или би палили ротациона светла.

- Њима су се обраћали за помоћ кад би им полиција нашла оружје, дрогу или би ухапсила њиховог дилера - казао је Миленковић.

На питање Радукића ко је у хангару који су користили Спасојевић и Луковић нашао 1,4 килограма хероина, Багзи је одговорио ви, а на питање да ли је у кафићу у Сурчину долазио у рацију или нешто друго, Багзи је рекао једном је сигурно била рација, било вас је доста.

Он је иначе претходно рекао да су у тај кафић код Чумета, са Луковићем и Спасојевићем често долазили Зоран Вукојевић, Никола Бајић са извесним Рилетом. Ђајић, каже, није никад био, а за Радукића није сигуран да ли је долазио или није.

Данас је требало да сведочи и Љубиша Буха Чуме, али га полиција није довела, па је суд поновио налог да се приведе на наредни претрес. Чуме је раније већ долазио и рекао да неће да сведочи док му не дају полицијску заштиту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВОЗАЧИ који имају старог дизелаша од следеће године ће моћи од државе да добију субвенцију од 2.100 евра за куповину новог или половног путничког аутомобила евро 6 стандарда.

31. 01. 2023. у 10:30

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о непристојном понашању Новака Ђоковића

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о "непристојном" понашању Новака Ђоковића

НОВАК ЂОКОВИЋ још једном је покорио Аустралију и импресивним издањем, које је крунисано победом против Стефаноса Циципаса, докопао се 22. гренд слем титуле. Све је прштало од емоција у Мелбурну, па је Ноле тако под огромним набојем ушао у једном моменту у расправу са својим тренером - Гораном Иванишевићем.

31. 01. 2023. у 08:38

МУКЕ С НОСОМ: Људи су буљили у мене, деца запиткивала (ФОТО)

МУКЕ С НОСОМ: Људи су буљили у мене, деца запиткивала (ФОТО)

КОНРАДО Естрада, грађевински радник и житељ Њујорка, био је принуђен да носи маску за лице и пре пандемије. Овом педесетогодишњаку нос је био толико деформисан да после неког времена више није могао нормално да дише, нити да једе. Да ситуација буде још гора, изгледало је као да има мали пенис на глави.

01. 02. 2023. у 09:39

Коментари (0)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)