АЛЕН ЦИГЛЕР ОСУЂЕН НА 15 ГОДИНА ЗАТВОРА: Суд навео да је ипак био саизвршилац Чаби Деру

С. Ј. М.

02. 12. 2022. у 14:25

У ПОНОВЉЕНОМ суђењу Виши суд у Београду осудио је Алена Циглера на јединствену казну од 15 година затвора за учешће са Чаба Дером у тешком убиству Небојше Марковића почетком јануара 2019. године на Бановом брду и недозвољено држање оружја.

АЛЕН ЦИГЛЕР ОСУЂЕН НА 15 ГОДИНА ЗАТВОРА: Суд навео да је ипак био саизвршилац Чаби Деру

Фото: Архива

Циглеру је продужен и притвор у ком се налази од хапшења 6. јануара 2019. године.

Он је за саизвршилаштво са Дером осуђен на 14 година затвора, а за пиштољ и метке, који су нађени сакривени у чарапи у ормару у предсобљу стана његовог пријатеља Горана Прскала у Суботици, где је и ухапшен, на две године затвора и 30.000 динара. Тако му је изречена јединствена казна од 15 година.

Суд је утврдио да је Циглер крив, што је у стању урачунљивости и са умишљајем заједно са Дером учествовао у убиству Марковића. Како је наведено у образложењу, они су по договору дошли 70 метара од зграде оштећеног, где су у аутомобилу чекали да Марковић изађе. Када се то десило Дер је рекао Циглеру, који је био за воланом, да вози и он је кренуо и прошао неколико метара Марковића, па стао и није угасио мотор. Чаба је изашао са пиштољем и у Марковића, који је у гепек паковао дечја колица, испалио шест пројектила од којих су га четири погодила. Од тих повреда је касније преминуо.

Дер се вратио у возило и рекао Циглеру да вози и да га је упуцао, па је Цигелр возио до Новог Београда, где су на паркингу оставили аутомобил и разишли се. Дер је отишао до изнајмљеног стана на Врачару, који је за њега, како је наведено у суду, изнајмио Вук Шпановић, а онда одатле отишао, оставивши сиву капу, коју је носио приликом извршења злочина. Циглер је отишао до аутобуске станице, где је купио карту за Суботицу за седам увече и кад је стигао није отишао кући, већ у стан Прскала.

Циглер је данас у судници мирно слушао ову пресуду, а судија Стојан Петровић је рекао да је суд у већем делу прихватио његову одбрану, када је објаснио шта су све он и Дер радили.

- Нисмо прихватили ваше тврдње да нисте знали да ће Дер да убије Марковића и да сте мислили, како сте рекли, да ће само да га заплаши. Суд није прихватио ни Чабине наводе да ви нисте умешани, јер сматрамо да је то рекао срачунато како би вам помогао да избегнете кривицу - навео је судија Петровић.

Пала прва пресуда

Ово је друга првостепена пресуда Циглеру, јер је Апелација укинула прву, којом је ослобођен за држање оружја нађеног у Прскаловом стану и осуђен на четири и по године затвора за помоћ Деру у бекству, пошто му је тадашње веће Вишег суда поверовало да није знао да ће Дер убити Марковића. На ову нову пресуду Циглер има право жалбе Апелационом суду. Такође је и Више тужилаштво најавило да ће се жалити, али на висину изречене казне, пошто су они тражили да буде осуђен на 30 до 40 година затвора.

Деру 40 година

За тешко убиство Небојше Марковића на подмукао начин Чаба дер је раније правоснажно осуђен на 40 година затвора. Он се сада налази у затвору у Мађарској, где је на доживотној робији због два убиства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (0)

УКРАЈИНСКА ПРОЛЕЋНА КОНТРАОФАНЗИВА УСКОРО ПОЧИЊЕ: Резников говорио о великом нападу - тенкови су кључни, зависи од времена