ЕРИЋ: БРАНИО САМ ЖИВОТ - У Сремској Митровици изнова почело суђење за убиство браће Јеличић из Футога

С. К.

28. 11. 2022. у 21:53

У ВИШЕМ суду у Сремској Митровици, данас је изнова почело суђење Дејану Ерићу (39) из Јарка због кривичних дела тешко убиство и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

ЕРИЋ: БРАНИО САМ ЖИВОТ - У Сремској Митровици изнова почело суђење за убиство браће Јеличић из Футога

Дејан Ерић, Фото Фејсбук

Према оптужници Вишег јавног тужилаштва у Сремској Митровици, Ерић је окривљен за убиство рођене браће Предрага (43) и Станислава (37) Јеличића из Футога, док је против Дејановог брата Небојше Ерића (37), који је такође био осумњичен за убиство браће Јеличић, током истраге обустављен кривични поступак. У овом судском процесу, поред Дејана, Небојша је једини сведок трагедије која се догодила 6. децембра 2020. године, у шуми у потесу села Јарак, код Сремске Митровице, због свађе око тартуфа.

Пред судским већем старији Ерић се изјаснио да је разумео оптужницу и да признаје само извршење кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, док друго, које му се ставља на терет, не признаје, јер је, како је рекао, бранио сопствени живот.

На питање судије Николе Радановића зашто је тог  дана понео пиштољ у шуму, Дејан је казао да га је носио и раније, али да никоме није причао нити га је некоме показивао. На овом суђењу одбили су да сведоче Дејанов отац Раде Ерић, као и његова супруга Драгана, док се Небојша и овог пута у судници појавио као сведок. Он је остао при изјави, коју је дао 16. марта ове године, где је тврдио да су Јеличићи први напали Дејана и њега.

- Док сам излазио из аута, дошли су Јеличићи, а онда је Станислав пришао ауту и са копалицом ми разбио шофершајбну - рекао је Небојша, тврдећи да када је Станислав насрнуо на Дејана, он хтео да их раздвоји, али је тада њему пришао Предраг и ударио га у чело.

- Док ме је Предраг ударао, зачула су се два пуцња, пресекао сам се и помислио сам да је Станислав убио мога брата. Тада је Предраг устао са мене и кренуо у њиховом правцу, узео је копалицу и насрнуо на Дејана. Викнуо сам: "Пази Дејане", а онда сам чуо трећи пуцањ.

НИСУ КРЕНУЛИ ЗАЈЕДНО У ШУМУ

СУПРУГА убијеног Предрага Маја Јеличић (на слици) у разговору за "Новости" каже да је дан пре убиства њеном мужу био рођендан, и да је он зато сутрадан отишао у шуму како би почастио своје другаре.

Фото С. К.

- Мој супруг није имао потребу да иде на то место где се десило убиство, сем да је нешто чуо. Знам да није заједно отишао са братом Станиславом из кампа, јер је телефоном ујутру разговарао са мном - каже Маја тврдећи да он и његов брат никада нису одлазили заједно на терен, већ су ишли на три различите стране. - Мог супруга не могу да вратим, али све што буде мање од максималне казне, сматраћу као повластицу за породицу Ерић и Дејана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ: Вучић - Албанци никада нису били острашћени као сада

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ: Вучић - Албанци никада нису били острашћени као сада

СКУПШТИНА Србије наставља данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој присуствује и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 18:38

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ: Вучић - Албанци никада нису били острашћени као сада