РЕКЛИ СУ НАМ ДА СЕ НЕ МЕШАМО: У Вишем суду у Новом Саду саслушани сведоци на суђењу Ивану Контићу

Љ. П.

29. 09. 2022. у 21:21

САСЛУШАЊЕМ двојице сведока, је у Вишем суду у Новом Саду настављен главни претрес Ивану Контићу (30) из Никшића, оптуженом да је 24. августа 2020. у Јеврејској улици, пребијањем покушао да убије Београђанина Миљана Мандића (28).

РЕКЛИ СУ НАМ ДА СЕ НЕ МЕШАМО: У Вишем суду у Новом Саду саслушани сведоци на суђењу Ивану Контићу

Фото принтскрин

Оба сведока су изјавила да су видели да је дошло до кошкања између Контића и Мандића, али да им није познато ко је коме први задао ударац.

Бојан Ђурић је изјавио да су и Контић и Мандић, када је између њих двојице дошло до кошкања, рекли осталима да се не мешају. Описујући шта се дешавало на улици испред кладионице, овај сведок је рекао да је ту било између пет и седам особа, можда и више, и да је било и пролазника.

- Знам да је после свега Мандић отишао до тоалета да се умије, а када је изашао, видео сам да је мало отечен - испричао је Ђурић. - Нисам видео када је и где отишао Контић.

И сведоку Марку Баковићу су, како је изјавио, Контић и Мандић рекли да се не меша, док су се рвали на бициклистичкој стази, али да није чуо шта су њих двојица један другом говорили.

Фото: МУП Црне Горе

- Покушао сам да их раздвојим, али ми је Контић рекао да се не мешам или да се макнем - испричао је Баковић, додајући да је Контић био узрујан. - Видео сам један, а можда и два ударца, која је Контић задао Мандићу, и то је било непосредно пре него што сам покушао да их раздвојим. Мандић се после свега, нормално кретао по локалу.

Контићева одбрана је поново тражила да се њиховом брањенику после две године укине притвор или замени кућним, уз електронски надзор, али је судско веће то одбило.

На почетку суђења, Контић је у своју одбрану рекао да је био нападнут и да је бранио свој живот. И вече пре тога, како је рекао, Мандић га је, како је тврдио, напао на истом месту.

Мандић је на прошлом рочишту у трочасовном излагању истакао да се саме туче више сећа из медија и видео-записа. Истицао је да никада Контића, није вређао, нити му претио.

Суђење се наставља 12. октобра, када ће бити приказан видео - снимак и саслушан вештак.

КАЗНА ЗБОГ НЕДОЛАСКА

ЗБОГ недоласка на рочиште, сведок Бојан Кулачанин ће бити кажњен са 50.000 динара. За сведока Геада Ајетовића ће се од Полицијске управе Нови Сад тражити да званично добије информацију да ли је он, како је рекао Огњен Леђанац, који заједно са Луком Вукајловићем одговара за учествовање у тучи, односно помоћ учиниоцу после извршеног дела, у Словенији осуђен на три године затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)