ИСПИСАО СВЕСКУ НОВИМ ЗЛОЧИНИМА И ИМЕНИМА УБИЦА: Лалић описао злодела Беливукове групе на чак стотинак страна

З. УСКОКОВИЋ

17. 08. 2022. у 09:00

ОПИСИ нових злочина, имена убица која до сада нису обухваћена оптужницом, послови са дрогом и оружјем, ликвидације у региону, сарадња са "кавчанима", посебно наводним вођом Радојем Звицером...

ИСПИСАО СВЕСКУ НОВИМ ЗЛОЧИНИМА И ИМЕНИМА УБИЦА: Лалић описао злодела Беливукове групе на чак стотинак страна

Вељко Беливук и Срђан Лалић, Фото Приватна архива

Све ово, поред осталог, детаљно се наводи, како сазнају "Новости", у свесци коју је сада сведок-окривљени Срђан Лалић, припадник криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, приложио приликом потписивања споразума са Тужилаштвом за организовани криминал (ТОК).

Први пут је једна свеска, и то оптуженог за најтежа дела, који је признао кривицу и нагодио се за блажу казну, саставни део тужилачких списа. По свему судећи, Лалићево признање и сазнања о гнусним злоделима преломили су Тужилаштво за организовани криминал да са њим, у замену за казну од 18 година робије, склопи споразум.

- Јавност је подељена око тога да ли је Лалићу требало дати овај статус, али надлежни органи нису имали дилему после свих његових казивања - наводи извор "Новости" близак истрази.

- Јер, одговор на питање да ли Лалићу дати доживотну, а да друге убице наставе да слободно шетају или му дати 18, па да се иза решетака нађу и они који до сада нису, више је него јасан. Свака породица која је остала без најмилијег има право на истину и правду.

Поред нових убистава и имена починилаца, Лалић је, према незваничним сазнањима, детаљно описао шему функционисања организоване криминалне групе, путеве новца, прање пара, али и "тесну сарадњу" са Звицером. Такође, додао је нове податке о кривичним делима наведеним у досадашњим оптужницама и наредбама за проширење истраге против групе Беливука и Миљковића.

- Захваљујући тој фамозној свесци, разоткривена су и нека кодна имена на апликацијама "Скај", које су користили чланови групе, па су сада јасније неке поруке, а растумачене су и фотографије - наводи наш саговорник.

- Много тога је Лалић описао и написао, а сада се поводом тога спроводе истражне радње, што ће резултирати новим оптужницама.

У јавности се углавном нагађа шта је то ново понудио Лалић тужиоцима за организовани криминал па је добио статус сведока-окривљеног, попут Бојана Хрватина и Николе Спасојевића. Хрватин је у замену за признање добио 15, а овај други 14 година затвора.

Срђан Лалић (у кругу) са члановима групе и једном од жртава, Фото Принтскрин

Поред расветљавања ликвидације Миљковићевог кума Мирка Којића Које, инвеститора са Звездаре, у медијима се помиње да је Лалић описао и убиство и нестанак двојице власника "Пинк таксија" Теодора Гаћеше и Мирослава Ранковића. Ипак, како сазнајемо, главна његова сазнања односе се на период од и после ликвидације Властимира Милошевића, познатије као "убиство на шинама".

- Постоје индиције да је група убијала за новац, и то по налогу "кавчана" - објашњава наш извор.

- Има нових детаља везано за четири ликвидације наводних "шкаљараца" у Атини и на Крфу. Поред тога, разјаснио је и судбину младића који се наводе као починиоци тих крвавих злодела, од којих се неки воде као нестали. Дао је и прегршт доказа о Звицеру.

Лалић још није говорио у судници. Кратко се, током припремног рочишта, изјаснио да је крив и да ће потанко износити своја сазнања на главном претресу. Наставак суђења заказан је за почетак септембра.

архива новости

БРИНУО О АПЛИКАЦИЈИ "СКАЈ"

СРЂАН Лалић (37) ухапшен је у свом стану у Раковици 4. фебруара 2021. године, у исто време када и Вељко Беливук, Марко Миљковић и остали најбитнији чланови ове криминалне групе. Незапослен, али је по сопственом признању трговао биткоинима на берзи и месечно зарађивао 1.300 евра. Завршио је факултет и по струци је ИТ инжењер. За потребе групе, како се наводи, бринуо је о апликацији "Скај". Једно време радио је и у Републичком фонду за здравствено осигурање, и то до 2017. године, када заправо и почиње успон Беливукове и Миљковићеве екипе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (5)

НОВИ МИГ-41: Лети до 5.500 км/х наоружан ракетама кинџал и циркон - обавља борбене задатке у стратосфери