СУД САД ВАГА КАНТАРЕВЕ ПРЕТЊЕ: За уторак заказан главни претрес Дејану Николићу у случају врањског ОК Радија

Ј. С.

13. 08. 2022. у 08:35

У ОСНОВНОМ суду у Врању, у уторак 16. августа биће одржан главни претрес у случају против Дејана Николића Кантара, који се терети за насилничко понашање, које је започело зазидавањем прозора на просторијама врањског ОК радија.

СУД САД ВАГА КАНТАРЕВЕ ПРЕТЊЕ: За уторак заказан главни претрес Дејану Николићу у случају врањског ОК Радија

Фото: Новости

Како смо већ писали, овај кафић најпре је разбијен, а онда и испрскан белом бојом усред бела дана. Кафић већ неко време не ради, а Дејан Николић је тренутно у Централном затвору у Београду.

Све је почело у септембру 2021, када је Николић тражио број мобилног телефона Оливере Владковић, власнице ОК радија и интернет кафеа, који послује у оквиру овог локалног медија. Уследио је непријатан разговор и тврдња да ће им зазидати прозор због, како је рекао, доградње својих просторија за потребе коцкарнице Coloseum.

Владковићева му је одговорила да може да гради све што жели тек када јој буде показао дозволу надлежних институција. Два месеца касније, подигнута је скела под прозором ОК радија, али је грађевинска инспекција брзо изашла на терен и обуставила радове.

У марту ове године, Владаковићева је пријавила полицији да је добила претећу поруку, а затим је у априлу непозната особа разбила излог кафеа, па је власница захтевала заштиту од МУП. И поред забране, настављена је изградња нелегалног објекта, а пошто су упућене и нове претње грађевинска инспекција је неколико пута затворила Николићево градилиште, али су радови поново настављани.

У јуну је једна особа ушла у кафић и уништила цео ентеријер фарбом. Други мушкарац је унео мобилни телефон, из којег су се, наводно, чуле Николићеве претње. запослене у ОК радију 6. јуна је у редакцији сачекао зазидан прозор.

НАПАД НА МАТИЋА ПЛАКАТИМА

СРЕДИНОМ јуна у просторијама кафића уприличен је састанак Сталне радне групе за безбедност новинара као подршка ОК радију. То је био повод да на више места у Врању, у ноћи између 24. и 25. јуна, буде излепљен постер са ликом Верана Матића са текстом:

"Веран Матић самозвани грађевински инспектор који руши по Врању. Политичарима наређује, инспекцијским службама наређује, хапси, организује рад тужилаштва и судија, врши притисак на медије. Зашто? Све због кафића "Но комент" који се налази у локалу отетом од фирме "Чик Куманово".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

ПОСЛЕ ПРИЧА ДА ЈУ ЈЕ АРКАН ДОНЕО СА РАТИШТА: Тајна Цецине огрлице - огласила се ВЛАСНИЦА након више од 20 година