МАРЈАНОВИЋ ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Одбијена жалба Зоранових бранилаца

Тањуг

08. 08. 2022. у 16:04

АПЕЛАЦИОНИ суд у Београду потврдио је решење Вишег суда којим је Зорану Марјановићу одређен притвор, након што је првостепеном пресудом 15. јула осуђен на казну затвора од 40 година због свирепог убиства своје супруге Јелене Марјановић.

МАРЈАНОВИЋ ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Одбијена жалба Зоранових бранилаца

Фото: Н. Скендерија

Наиме, Апелациони су је одбио жалбе Марјановићевих бранилаца и потврдио првостепено решење којим ми је притвор одређен због висине изречене затворске казне.

Портпарол Апелациониг суда у Београду Мирјана Пиљић прецизирала је за Танјуг да су као неосновани одбијени наводи жалби којима се оспорава правилност и законитост првостепеног решења, као и разлози за одређивање притвора уз навођење да окривљени својим поступањем није довео до узнемирења јавности, а која може угрозити несметано и птавично вођење овог кривичног поступка, као и да је било услова да се у конкретном случају мера притвора замени мером јемства или мером забране напуштања стана уз елекронски надзор.

Жалбама се не доводи у питање правилност и законитост првостепене одлуке у погледу разлога за одређивање притвора по законском основу, који се односи на узнемирење јавности имајући у виду да је првостепени суд за своју одлуку дао јасне детаљне и исцрпне разлоге износеећи правилан закључак да су о овом догађају извештавала средства јавног информисања путем бројних штампаних и електронских медија које је привукао и привлачи велику пажњу јавности, а који превазилази границе уобичајне радозналости.

Такође, сам начин извршења и тежина последице кривичног дела узрочно последично су везани за узнемирење јавности, а које може угрозити несметано и правично вођење овог поступка, указала је Пиљић.

Виши суд у Београду је 22. јула осудио Марјановића због кривичног дела Тешко убиство на максималну казну затвора, јер је на свиреп и подмукао начин убио супругу Јелене 2.априла 2016. године на насипу у Борчи.

Истог дана му је поново одређен и притвор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ Милановић одговорио Пленковићу - Неке ствари почнете да радите на време или их не радите

"КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ" Милановић одговорио Пленковићу - "Неке ствари почнете да радите на време или их не радите"

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић рекао је данас да је касно за промену изборног закона у БиХ јер су избори за неколико седмица, додајући да против учествовања хрватских војника у мисији ЕУФОР-а у тој земљи „постоји организовани отпор предвођен Немачком“.

24. 09. 2022. у 15:58

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (1)