РОБЕРТА СУ ТУКЛИ, ШУТИРАЛИ, ПА БАЦИЛИ У ДУНАВ: Поново суђење за убиство, због повреда кривичног поступка

Ј. Д. Љ.

02. 07. 2022. у 11:35

АПЕЛАЦИОНИ суд у Београду укинуо је због битних повреда кривичног поступка првостепену пресуду Вишег суда којом су, у саизвршилаштву, Мирослав Микић и Слободан Коврлија били осуђени на казне затвора у трајању од по 30, док је Марко Ивковић добио 20 година робије и наложио понављање суђења.

РОБЕРТА СУ ТУКЛИ, ШУТИРАЛИ, ПА БАЦИЛИ  У ДУНАВ: Поново суђење за убиство, због повреда кривичног поступка

Беживотно тело Ромића пронађено у Дунаву 27. септембра 2019., Фото Н. Фифић

Њима је изречена и безбедносна мера. Окривљени су оглашени кривим јер су, како је наведено у оптужници, у ноћи између 21. и 22. септембра 2019. на Кеју ослобођења бб у Земуну, у стању смањене урачунљивости, усмртили Роберта Ромића на свиреп начин.

Они су се тог дана нашли са Ромићем и кренули заједно ка Земунском кеју. Онда су га, заједно и у континуитету, ударали и шутирали, па су се зауставили у једном шумарку у близини хотела "Југославија", где је Микић наставио да малтретира Ромића.

Сви заједно су потом дошли до зграде једног казина, где су насилници Ромићу задали велики број удараца рукама, ногама и металном шипком. Том приликом, Ромић је задобио тешке телесне повреде, а насилници су га потом бацили у Дунав.

Његово беживотно тело је пронађено 27. септембра 2019. Свој тројици окривљених продужен је притвор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)