ШАРИЋ ИЗ ЋЕЛИЈЕ НАРЕЂИВАО ПОТПУКОВНИКУ МУП: Истражује се да ли је неко од припадника полиције комуницирао са оптуженим Пљевљаком

Е. Х.

02. 07. 2022. у 10:30

ПРИПАДНИК МУП Србије, који је на челу једне од служби за сузбијање наркотика, био је у редовној комуникацији са Дарком Шарићем, док је овај био у притвору Централног затвора у Београду - сазнају "Новости".

ШАРИЋ ИЗ ЋЕЛИЈЕ НАРЕЂИВАО ПОТПУКОВНИКУ МУП: Истражује се да ли је неко од припадника полиције комуницирао са оптуженим Пљевљаком

Фото: Д. Миловановић/Танјуг/Јадранка Илић

У документима, који су саставни део истраге против Пљевљака, првостепено осуђеног за шверц више тона кокаина, појављује се преписка у заштићеној апкликацији "Скај" између Шарића и особе чије је кодно име - Бокан. Постоје индиције да се иза овог надимка крије С. М., иначе, потпуковник полиције.

Током истраживања нових недела за која је осумњичен Шарић, поред осталог и припреме убиства сведока сарадника Небојше Јоксовића, који је сведочио у поступку за кријумчарење наркотика, дошло се до нових сазнања и доказа. Поред осталог, овај првостепено осуђени нарко-бос, у ћелији је имао чак пет мобилних телефона са "Скај" апликацијама преко којих је био на вези са многим људима.

Био је, по свему судећи, опседнут Јоксовићем, који је пристао на сарадњу са Тужилаштвом за организовани криминал (ТОК), признао своје учешће у кријумчарењу наркотика, посебно на Апенинском полуострву. На све начине се покушавало са дискредитацијом овог сведока, а када се у томе није успело ишло се чак и на његову физичку елиминацију.

Докле је се ишло у томе сведочи и акција полиције, која је упала у стан Небојше Јоксовића, обавила претрес како би му "пронашла" дрогу и ухапсила га.

- Испитује се сада зашто су претрес просторија у којима је боравио Јоксовић предводили први човек одељења против дроге, али и један начелник криминалистичке полиције - наводи наш саговорник близак истрази.

- Реч је о С. М. и његовом, тада претпостављеном, И. М. Шарићу је, према доступним информацијама, тада било обећано да ће Јоксовић завршити у затвору и бити дискредитован. Нешто је, међутим, кренуло наопако и наркотик, који је требао да буде подметнут, није пронађен.

Неко је, по свему судећи, "заказао" у том ланцу преваре и подметачина. Начелник и његов претпостављени вратили су се необављеног посла у своју "базу". Како су "прошли" због свега тога, најбоље одсликава комуникација преко "Скаја" између Шарића и "Бокана".

- Пљевљак је најблаже речено "одлепио" - прича наш извор.

- Свашта је рекао и поручио. Од тога шта им је све поклонио, а помињао је и плаћање, до тога, да ће главе летети. Биће интересантно када се објави ко је и како Шарића обавестио да је акција пропала. Тада је Пљевљак почео да, паралелно са дискредитацијом Јоксовића, планира и његову смрт.

Сведок Небојша Јоксовић, Фото Приватна архива

У овом тренутку против Шарића и његове групе, у којој је према тврдњама ТОК, једну од најважнијих улога имао адвокат Дејан Лазаревић, води се истрага због сумње да су убили Милана Миловца Циглу у Јужној Америци, организовали кријумчарење наркотика, али и припремали убиство сведока сарадника.

У тој екипи, поред Шарића и Лазаревића, наводи тужилаштво је и неколико припадника МУП Србије, али и навијачки хулигани и криминалци из Србије и Црне Горе. Према нашим сазнањима, у току је испитивање сведока, али и даље чешљање докумената о "Скај" преписци, коју је овај Пљевљак обављао из ћелије. Он је из притовра пуштен децембра 2021, а поново је ухапшен априла ове године.

Дарко Шарић, Фото Танјуг

БОКАН И ДИЛЕРИ ИЗ НОВОГ ПАЗАРА

ПРЕМА оперативним сазнањима полиције, особа са заштићеним именом "Бокан" одржавала је везу са чак стотинак дилера на територији целе Србије. Посебан "однос" имао је са трговцима дроге са подручја Новог Пазара. У току је предистрага свих ових информација и сазнања, до којих се дошло и анализом комуникације са апликације "Скај".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

ЗАСТРАШУЈУЋИ ДЕТАЉ: Шта разликује Бориловића од масовних убица из Јабуковца и Велике Иванче