ОТЕЛИ И МУЧИЛИ МЛАДИЋА И ТРАЖИЛИ МУ 400 ЕВРА: Одређен притвор за новосадског полицајца и његовог сарадника

Љ. П.

28. 06. 2022. у 20:10 >> 20:10

НОВОСАДСКОМ полицајцу С.С. (24) и С.М. (21) против којих је Више јавно тужилаштво у Новом Саду покренуло истрагу због сумње да су 26. јуна отели двадесетдвогодишњег Д.П., судија за претходни поступак је вечерас одредио притвор до 30 дана.

ОТЕЛИ И МУЧИЛИ МЛАДИЋА И ТРАЖИЛИ МУ 400 ЕВРА:  Одређен притвор за новосадског полицајца и његовог сарадника

Љ.П.

Више јавно тужилаштво у Новом Саду данас је после саслушања покренуло истрагу због отмице младића Д.П. у Бачком Јарку код Темерина, од кога је тражен новац.  Двадесетдвогодишњак је том приликом лакше повређен.

Како су саопштили из Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, наредба о спровођењу истраге је донета против С.С. и С.М. због основане сумње да су починили отмицу за коју је предвиђена казна затвора од три до 12 година.

Двојица осумњичених су после хапшења задржани до 48 сати и у законском року су приведени и саслушани у ВЈТ, које је предложило да им се одреди притвор.

Поводом овог догађаја, како даље наводе у ВЈТ, у току истраге ће хитно и детаљно предузимати доказне радње, после чега ће у складу са законом доносити даље процесне одлуке, о којима ће јавност благовремено бити обавештена.

Подсећамо, С.С. (24) припадника новосадске полиције и С.М.(21), ухапсила је Служба унутрашње контроле МУП,  због сумње да су 26. Јуна отели двадесет двогодишњег младића и од њега тражили 400, евра на име непостојећег дуга.

Како се сумња, С.М. је у недељу ујутро довео младића којег познаје, у један локал у Бачком Јарку, где их је чекао полицајац С.С.

Ту су, како се сумња, С.м. и С.С. оштећеном задали више удараца рукама, ногама, палицом и пиштољем и захтевали 400, евра на име непостојећег дуга, што су снимили и снимак послали девојци оштећеног. После тога, оштећеног су одвели у подрум куће С.С. где су га,како се сумња, везали и наставили да га физички малтретирају а онда су га пустили и запретили да им мора дати новац, као и да ће наудити његовој породици ако буде пријавио полицији.

Одређен притвор до 30 дана

Новосадском полицајцу С.С. (24) и С.М. (21) против којих је Више јавно тужилаштво у Новом Саду покренуло истрагу због сумње да су 26. јуна отели двадесетдвогодишњег Д.П., судија за претходни поступак је вечерас одредио притвор до 30 дана.

Ова мера им је изречена, како је за Новости рекла Јелена Остојин, портпарол Вишег суда у Новом Саду, да боравком на слободи не би могли да утичу на сведоке, због опасности од понављања кривичног дела, али и због узнемирења јавности.

БОНУС ВИДЕО: Цело насеље је љуто на њега: Комшија Срећко о нападачу из Крушевца

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

БУГАРИН ШВЕРЦОВАО МРТВУ МАЈКУ: Рекли смо јој добар дан, глава јој пала - цариници били у шоку, случај који се и данас препричава