ЗА УБИСТВО ЖЕНЕ ДОБИО 18 ГОДИНА: У Новом Саду изречена пресуда Темеринцу

Љ. П

14. 06. 2022. у 20:20

БЕЛА Кихут (68) из Темерина осуђен је данас првостепеном пресудом Вишег суда у Новом Саду на 18 година затвора због тешког убиства две године млађе супруге Гизел, 2. фебруара 2021, у њиховој породичној кући у Пролетерској улици у Темерину, задавши јој ударце по глави и телу.

ЗА УБИСТВО ЖЕНЕ ДОБИО 18 ГОДИНА: У Новом Саду изречена пресуда Темеринцу

Жртва - Гизела Кихут

Када му је судски тумач за мађарски језик, јер слабо говори српски, превела на колико година је осуђен, Бела је кратко прокоментарисао: "Ја то нећу доживети."

Образлажући пресуду, судија Наташа Војновић је казала да је судско веће нашло да је починио дело за које је оглашен кривим и да сви докази, сведоци и вештачења доказују његову кривицу.

Приликом одлучивања о казни, суд је као олакшавајуће околности ценио то што до сада није био осуђиван и његове године живота, као и чињеницу да је тада био пијан. Као отежавајућу околност, према речима судије Војновићеве, у обзир је узета бројност

Гизелиних повреда које је задобила, минимум 20, не рачунајући ону која је довела до смртног исхода, као и да је дужи временски период злостављао супругу, што су посведочиле њихове две кћерке и Гизелина сестра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)