НЕГИРАЛИ ПЛАНИРАЊЕ УБИСТВА СВЕДОКА-САРАДНИКА: Саслушани Дарко Шарић и још седморица осумњичених, најавили – браниће се ћутањем

Е. Х.

06. 06. 2022. у 22:25

ДАРКО Шарић и још седморица осумњичених за набавку оружја и припрему убиства сведока-сарадника Небојше Јоксовића, саслушани су данас у просторијама Тужилаштва за организовани криминал (ТОК).

НЕГИРАЛИ ПЛАНИРАЊЕ УБИСТВА СВЕДОКА-САРАДНИКА: Саслушани Дарко Шарић и још седморица осумњичених, најавили – браниће се ћутањем

Фото: Танјуг/ Јадранка Илић

Према незваничним сазнањима, сви су негирали кривична дела, која им се стављају на терет и изјаснили су се да ће се у наставку бранити ћутањем.

Решење о спровођењу истраге сумњичи Пљевљака да је са припадницима своје организоване криминалне групе уговарао злочин, као и куповину неколико снајпера, којимa је, наводно, Јоксовић требало да буде ликвидиран.

Тужилаштво је, како сазнајемо, до потребних доказа дошло на основу комуникације чланова групе путем "Скај" апликације. Према доступним информацијама, Јоксовић, који је сведок-сарадник на суђењу Шарићу и групи за кријумчарење више од пет тона кокаина, дуже време је праћен. Проучаване су његове навике, како би му спремили сачекушу на најбољем месту.

Наредба о проширењу истраге донета је последњег дана маја, а поред Шарића, у њој су и имена адвоката Дејана Лазаревића, затим Бојана Станојковића Бокија, Данила Одовића, Стефана Андрејића, Уроша Радовановића (раније се презивао Мишић) и Милана Вучинића.

Небојша Јоксовић / Приватна архива

Небојша Јоксовић

Тужилац тврди да је Шарић организовао ову групу док је био у притвору. Први пут, замка Јоксовићу је, наводно, била припремана на реци Дрини, где је он долазио са пријатељима. Када је пропао тај план, јер је сведок-сарадник одустао од пута, одлучено је, како се тврди, да му се припреми сачекуша у Београду. Интересантно је да су, како тужилац наводи, набављене чак три снајперске пушке за извршење налога, као и аутомобили за бекство.

Истовремено, како се наводи у "Скај" апликацији, Шарић је обећао чак милион евра ономе ко успе да убије Небојшу Јоксовића. Предложио је, даље се наводи, да се у злочину користи такозвани бицикл-снајпер са пригушивачем.

Фото Н. Скендерија

Адвокат Дејан Лазаревић

 

Хтео да га дискредитује?

Шарић је средином априла, четири месеца пошто је пребачен у кућни притвор, ухапшен због сумње да је организовао убиство сарадника Милана Миловца у Еквадору, затим за кријумчарење кокаина из Јужне Америке у Западну Европу и подметање експлозивних направа испод аутомобила ваљевског бизнисмена. Ово последње, према тврдњама тужиоца, требало је да се припише Небојши Јоксовићу како би се он дискредитовао. Поред Шарића, тада су ухапшени и његов адвокат Дејан Лазаревић, телохранитељ Данило Одовић, Никола Спасојевић, Урош Радовановић (раније Мишић), полицајац Душко Мирковић и још шесторица осумњичених.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ Милановић одговорио Пленковићу - Неке ствари почнете да радите на време или их не радите

"КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ" Милановић одговорио Пленковићу - "Неке ствари почнете да радите на време или их не радите"

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић рекао је данас да је касно за промену изборног закона у БиХ јер су избори за неколико седмица, додајући да против учествовања хрватских војника у мисији ЕУФОР-а у тој земљи „постоји организовани отпор предвођен Немачком“.

24. 09. 2022. у 15:58

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (0)