"МУКА МИ ЈЕ": Циглер једва промуцао да му је лоше, па се онесвестио у судници

С. Ј. М.

27. 05. 2022. у 20:11

АЛЕН Циглер, пријатељ Чабе Дера, којем се у Вишем суду у Београду суди да му је помогао приликом убиства Небојше Марковића у јануару 2019. године, онесвестио се данас у судници. Циглеру је позлило на самом почетку суђења.

МУКА МИ ЈЕ: Циглер једва промуцао да му је лоше, па се онесвестио у судници

Фото: Архива

Кад су га притворски стражари увели, деловао је добро и на питање судије Стојана Петровића одговорио је да му се нису променили лични подаци. И тада је почео да се њише за говорницом у судници, као да ће пасти. Видело се да не може да говори и једва је промуцао: "Мука ми је".

Тад су ми чувари помогли да седне на оптуженичку клупу, а он се сав тресао.

Полили су га водом из флашице по врату и глави, па је мало дошао себи. Попио је и воде, рекао да му је боље, поново устао за говорницу и одговорио да може да прати претрес.

Али, три секунде касније само је почео да пада уназад и на страну, па су га стражари ухватили.


Пуномоћник оштећене породице Марковић Предраг Васовић је пригурао столицу, па су Циглера спустили на њу, али он уопште није реаговао. Мало су га шамарали по лицу да дође себи, али се чинило да је једно 30 секунди био у несвести. Тргао се тек кад га је стражар поново полио водом по глави.


Судија Петровић и тужилац су одмах звали Хитну помоћ, али се они нису јављали, па је притворски стражар рекао да Циглера воде у притворску собу у суду, а да зову лекара из затворске болнице да дође да га прегледа. Циглера су тад двојица стражара одвукли из суднице, пошто није могао сам да хода. Kако смо сазнали, лекари здравствене службе Окружног затвора у Београду су брзо стигли и прегледали Циглера. Он се после добро осећао и пребачен је у притвор.


Суђење је због овога одложено за средину јула.


Циглер је, иначе, био осуђен на четири године затвора за помоћ Деру у бекству након убиства Марковића. Он је тада возио аутомобил, којим су се удаљили. Он је, износећи одбрану, тврдио да није знао да ће Дер убити тог човека, већ да му је рекао да му дугује неки новац и да иде да разговара са њим. Када се вратио у ауто, рекао му је: "Убио сам га, вози", и Циглер је, како каже, у страху возио до неког паркинга на Новом Београду где су се растали. Судско веће је прихватило ову његову одбрану и закључило да није био свестан шта ће Дер да уради.

ШКОЛСКИ ПРИМЕР САИЗВРШИЛАШТВА


ПРВОСТЕПЕНУ пресуду укинуо је Апелациони суд са налогом да се Циглеру поново суди и да није добро утврђено крвично дело, јер, како су сугерисали, то је школски пример саизвршилаштва, а не помоћи у бекству. Пресуду Деру, којом је осуђен на 40 година затвора, Апелација је потврдила. Иначе, Дер се налази у Мађарској у затвору, где издржава доживотну робију због убиства двоје људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРЕСУДА НАСИЛНИКУ ИЗ ВРАЊА: 12 година затвора за Зорана који је жени сипао сону киселину у очи и на лице