КОНТИЋ ТВРДИ ДА ЈЕ БИО ПРВИ НАПАДНУТ: Почело суђење Никшићанину оптуженом за покушај убиства у Новом Саду

Љ. П.

25. 05. 2022. у 16:03

У ВИШЕМ суду у Новом Саду данас је почело суђење Ивану Контићу (30) из Никшића, оптуженом да је 24. августа 2020. године у Јеврејској улици у Новом Саду пребијањем покушао да убије Миљана Мандића (28) из Београда.

КОНТИЋ ТВРДИ ДА ЈЕ БИО ПРВИ НАПАДНУТ: Почело суђење Никшићанину оптуженом за покушај убиства у Новом Саду

Архива новости

Износећи своју одбрану, Контић је рекао да се већ 20 месеци налази у затвору због туче чији иницијатор није био он, тврдећи да је те вечери био нападнут и да је његов живот био угрожен. И вече пре тога, како је рекао, Мандић га је напао на истом месту.

По ономе што је испричао, Контић је те вечери са другарима требало да оде на тренинг, и нашли су се испред локала.

- Био сам нападнут и мој је живот био угрожен – тврдио је Контић у својој одбрани.

- Све то је и Миљан потврдио у тужилаштву. Признао је да ме је напао вече пре на истом месту. Када сам се наредне вечери појавио опет ме је напао зашто сам ја ту, вређао ме. Отишао сам према својим колима, а он је кренуо за мном, гунђао је и говорио да ће нас све избушити. Био је у претећем ставу са рукама на боковима, а на рамену је имао торбицу. Раније је говорио да има пиштољ.

Описујући шта се даље дешавало те вечери, Контић је казао да је Мандић изгледао избезумљено, и да мисли да је због нечег био љубоморан на њега.

- Када сам га ухватио за торбицу осетио сам да је тешка и викнуо сам „пиштољ“ - испричао је Контић у свом сведочењу.

- Успео сам да је отргнем и бацим. Миљан је, о ономе што се види из налаза вештака, задобио лакше повреде, и произилази да му живот није био угрожен. Кајем се због свега што се десило, ја сам само хтео да заштитим свој живот. Миљан и ја смо били пријатељи. И са његовим братом сам се дружио. Жао ми је и мене што сам због те туче, чији иницијатор нисам био ја, већ 20 месеци у притвору.

У своју одбрану Контић је даље рекао да су се њих двојица на земљи рвали, али није могао да каже колико је пута ударио Мандића у главу, али да зна да ударци нису били јаки, и да Мандић није желео да се зове хитна помоћ, а код лекара је отишао тек сутрадан.

- Не знам колико сам га пута ударио у пределу главе, али знам да ударци нису били јаки, јер је задобио све лаке повреде – изјавио је Контић.

- Када сам отишао одатле, Миљан ме после 10-15 минута позвао преко телефона и отишао до мог стана, где се фотографисао и слике постављао на друштвене мреже, а ја сам отишао код своје девојке и њених родитеља. Нисам се крио, како је представљено и више пута сам прелазио границу.

Огњен Леђанац, који одговара за учествовање у тучи и Лука Вукајловић, оптужен за пружање помоћи учиниоцу после почињеног кривичног дела, данас су први пут изнели своју одбрану, потврђујући да је њима непознати младић први напао Контића.

Суђење се наставља 21. јуна, када ће бити саслушан оштећени Миљан Мандић.

ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ

КОНТИЋЕВИ браниоци, адвокати Дејан Бугарски и Зора Добричанин Никодиновић, предложили су да се њиховом клијенту укине притвор, чему се успротивио заменик тужиоца. Одлуком судског већа којим председава судија Наташа Војновић, Никшићанин и даље остаје у притвору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)