СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО У БЕЛВИЛУ Никчевић: Нисам то урадио, савест ми је чиста

С.Ј.М.

25. 05. 2022. у 14:53

ТУЖИЛАШТВО ме терети да сам 12. 11. 2020. наводио ГПС-ом кретање убице Бојана Мирковића, базна станица телефона са ког је навођено је била у Батајници, а ја сам тог дана био у Крушевцу и вратио се у Београд око 18.00 часова увече.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО У БЕЛВИЛУ Никчевић: Нисам то урадио, савест ми је чиста

Фото: Принтскрин

Ово је на јучерашњем суђењу казао Иван Никчевић, оптужен за саизвршилаштво у убиству Мирковића у новобеоградском насељу Белвил, са Лазаром Тејићем (који је пуцао) Бојаном Ковачевићем и Душаном Кокоружом. Он је казао да га терете и да је 8. 11. у 23.30 часова у Добановцима Тејићу, за кога тврди да га не познаје, објаснио како да постави ГПС испод аута.

- Ја сам тог дана био са девојком Анђом. Једино што нисам порекао је да сам набавио средства која су коришћена за извршење тог кривичног дела, али не као учесник, већ у склопу посла, јер сам се бавио продајом софтвера и телефона. Ту опрему сам продао човеку на ауто-путу. Ја то нисам урадио и савест ми је чиста - казао је Никчевић.

На суђењу је сведочио Синиша Друловић, који је испричао да је држао ресторан у који је Никчевић долазио да једе, па су се почели дружити и заједно су отворили доставу хране, а бавили су се и трговином аутомобилима.

- Тог 12. новембра смо изнајмљеним "смартом" ишли у Крушевац да купимо мерцедеса. Никчевић је возио до тамо и нисам приметио да је успут куцао неке поруке или гледао мапе на телефону - казао је Друловић. - Били смо тамо цео дан и у повратку ја сам возио "смарт", а Иван "мерцедеса". Мој "цитроен" је био тад на сервису, а он није имао ауто, па смо ишли изнајмљеним. Три-четири дана раније смо ишли у Крагујевац и гледали неког "јагуара" , возили га у два сервиса на преглед, али смо на крају одустали од куповине.

У судници је сведочила и Иванова тадашња девојка Анђа Стојановић, која је и радила у његовој фирми административне и секретарске послове. Она је казала да се он 8. 11. ујутру довезао у локал на посао и са Синишом отишао у Крагујевац, а да су дан раније били заједно и код њега у кући.

Иначе, на овом суђењу су сведочиле Никчевићева биша венчана жена, бивша ванбрачна жена и бивша девојка. Бивша ванбрачна жена Анита Кесеровић је рекла да је преко Ивана упознала Бојана Мирковића и да је из новина сазнала да је убијен.

- Тад сам се чула са Иваном и требало је да заједно идемо на сахрану, али се млађа ћерка разболела и ја сам одустала - казала је Анита.

С. Ј. М.

ОДБИЈЕНО ЈЕМСТВО ОД 70.000 ЕВРА

ИВАН Никчевић понудио је суду јемство од 70.000 евра у готовини да се пусти у кућни притвор. Наведено је да је био на ВМА на лечењу због стања са бубрезима, да пије лекове за срце и да има четворо деце. Он је навео да је 19 месеци у притвору због узнемирења јавности и да је једини човек у Београду који је у притвору по тој основи.

Суд је одбио јемство и он остаје у притвору. Такође је речено и да је Апелација одбила жалбе бранилаца на раније одлуке да се оптуженима не укине притвор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)