ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЈОВИЧИЋА: Са још девет особа терети се за злоупотребе у вези са нелегалном градњом

Танјуг

25. 05. 2022. у 10:04

ВИШИ суд у Београду потврдио је оптужницу Вишег јавног тужилаштва у Београду против бившег председника општине Палилула Александра Јовичића и још девет особа, којом се терете за злоупотребе у вези са нелегалном градњом, сазнаје Танјуг.

ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЈОВИЧИЋА: Са још девет особа терети се за злоупотребе у вези са нелегалном градњом

Фото З. Јовановић

Оптужница од 29. децембра прецизирана је прошле седмице и потврђена решењем Вишег суда у Београду.

На ово решење одбрана има право да уложи жалбу Апелационом суду у Београду.

Оптужницом се Јовичић терети за два кривична дела трговина утицајем у саизвршилаштву, а за исто кривично дело оптужени су и Д. В. и В. Ћ., као и А. В., Ж. Л., С. Х., М. Ђ., Т. Д. и В. Ж.

М. Л. се терети оптужницом за кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Раније су у овом поступку Кривична дела признали и споразуме са тужилаштвом закључили седам грађевинских инспектора и два инвеститора.

Јовичић је био ухапшен 1. јуна 2021. и у притвору је провео два месеца, након чега му је одређен кућни притвор.

После његовог хапшења, из МУП-а је саопштено да се Јовичић сумњичи да је утицао на одговорно лице за инспекцијске послове на општини Палилула Дражена Вујића да даље утиче на грађевинске инспекторе да злоупотребом положаја омогуће изградњу објеката без грађевинске дозволе, као и да је од инвеститора за наведене објекте потивправно присвојио 28,8 милиона динара.

Сви се терете да су злоупотребама омогућили заштиту од стране инспекцијских органа ГО Палилула од рушења за њихове нелегално изграђене објекте.

Након што су у записницима и решењима које је донела грађевинска инспекција унели неистините податке у вези са објектима, проследили су их на озакоњење, супротно Закону о озакоњењу објеката, саопштио је МУП након хапшења осумњичених.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)