БОЋА И ЈАЊОШ ОСТАЈУ ИЗА БРАВЕ: Припремно рочиште оптуженима за убиство ММА борца у Новом Саду

З. Г - Љ. П.

18. 05. 2022. у 07:36

ГЛАВНИ претрес у судском поступку за убиство ММА борца Уроша Стефановића (27) и рањавање Горана Ковачевића Горанца (48), кривична дела за која се терете бивши полицајац Далибор Богдановић Боћа (45) и Данијел Јањош (43), заказан је за 15. и 16. јун ове године, саопштила је портпарол Вишег суда у Новом Саду Јелена Остојин после припремног рочишта које је одржано јуче у том суду.

БОЋА И ЈАЊОШ ОСТАЈУ ИЗА БРАВЕ: Припремно рочиште оптуженима за убиство ММА борца у Новом Саду

Фото: Н. Карлић/Фејсбук

Браниоци Богдановића и Јањоша су, према незваничним сазнањима, на припремном рочишту предложили да њиховим брањеницима буде укинут притвор или да он буде замењен блажом мером. Судија Видоје Митрић одбио је тај предлог, тако да су обојица враћена у Притворску јединицу Окружног затвора у Новом Саду.

Иначе, против Богдановића и Јањоша је 11. марта подигнута оптужница због сумње да су извршили кривична дела тешко убиство и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материјала. Више јавно тужилаштво је у септембру прошле године покренуло истрагу против њих двојице, после пуцњаве у Новом Саду, када је убијен Стефановић, а Ковачевић рањен у руку.

Стефановић је, како су писале "Новости", убијен када је голорук стао испред Ковачевића да му, као његов телохранитељ, заштити живот када су у њиховом правцу испаљени хици из, како се сумња, аутоматског оружја. Он је пао смртно погођен, док је Ковачевић рањен у леву подлактицу.

За оружани напад одабрано је двориште са гаражама, опасано зидом, у Цанкаревој улици на Детелинари. Убица и његов саучесник су били у аутомобилу "пежо партнер", а претходно су, како се сумња, по граду пратили Стефановића и Ковачевића, који су те вечери били на моторима. Када су ушли у пасаж, нападачи су колима кренули за њима и одмах запуцали, а затим су побегли.

Осумњичени се сами предали

БОГДАНОВИЋ, бивши полицајац осумњичен за убиство Стефановића и за недозвољено држање оружја, после шестомесечног бекства и скривања, предао се полицији 9. марта око 22 сата. Јањош, који се такође сумњичи за тешко убиство и нелегално оружје, у притвору је од 15. септембра прошле године, када се сам предао после готово двонедељног бекства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАКО ЈЕ УБИЈЕН ДАРКО АШАНИН: Калаш, туђе двориште и крвав траг у ходнику Ургентног