ПАПИЋ СЕ НИЈЕ ПОЈАВИО НА СУДУ: Бивши заменик начелника СБПОК-а изостанак оправдао болешћу

З. У.

14. 03. 2022. у 10:15

СУЂЕЊЕ бившем заменику начелника СБПОК-а Горану Папићу због оптужби за трговину утицајем и враћања блиндираног аутомобила једном од вођа организоване криминалне групе Марку Миљковићу без неопходних полицијских провера, одложено је за 12. април данас у Вишем суду у Београду, јер је Папић изостао.

ПАПИЋ СЕ НИЈЕ ПОЈАВИО НА СУДУ: Бивши заменик начелника СБПОК-а изостанак оправдао болешћу

Фото: З. Јовановић

На суђење су, међутим, дошла сва четири позвана сведока, полицијски функционери Миленко Мунижаба, Зоран Ковачевић, Дејан Ковачевић и Невенко Марић.

Папић је, како је суд обавестио његов бранилац Бранислав Тапушковић, изостао због болести.

Он је суду предао и неопходну медицинску документацију којом је оправдао изостанак свог брањеника.

Папић је оптужен јер је, како се сумња, 15. априла 2020. године, користећи свој положај заменика начелника у СБПОК-у, посредовао да се не изврши службена радња која би се морала извршити, односно захтевао од тадашњег руководиоца Полицијске управе за град Београд да се Марку Миљковићу, који је сада у притвору, одмах врати блиндирано возило које је од њега тада привремено одузето. Истог дана возило је враћено Миљковићу.

Терети се за кривично дело трговина утицајем за које је законом запрећена казна од једне до осам година затвора.

Тужилаштво је у оптужном предлогу затражило од суда да му изрекне казну од четири године затвора, као и меру безбедности забране вршења позива, делатности и дужности.

Папић је био ухапшен 9. марта прошле године, а притвор му је укинут 29. априла и сада се брани са слободе. У међувремену Папић је напустио МУП.

Миљковић је са Вељком Беливуком оптужен да је организатор криминалне групе која се сумњичи за злочиначко удруживање, пет тешких убистава, препродају дроге, држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

БОНУС ВИДЕО: СУПРУГ СТРАДАЛЕ СЛАВИЦЕ НАКОН ПОЖАРА: Драган Табаков испред собе у којој је изгорела његова жена

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)