ДЕЦА СУ МИ САД НАЈПРЕЧА: Дарко Шарић први пут после одређивања кућног притвора говори за "Новости"

Н. БИЈЕЛИЋ

01. 03. 2022. у 10:00

НАЈВЕЋИ део времена проводим са децом. Гледам да барем мало надокнадим време које сам провео раздвојен од њих, а ту највише мислим на свог старијег сина, млађи још нема пуне две године. Породица се сада навикава на моје присуство. Имао сам малих здравствених проблема од како сам у кућном притвору, пошто сам по други пут прележао корону. Први пут сам је имао у притворској јединици. Али, вакцинисан сам и све је прошло без компликација.

ДЕЦА СУ МИ САД НАЈПРЕЧА: Дарко Шарић први пут после одређивања кућног притвора говори за Новости

Адвокат Радослав Баћовић и Дарко Шарић / Фото З. Јовановић

Овако, ексклузивно за "Новости", прича Дарко Шарић, који је у понедељак, први пут сам, без пратње судске страже стигао у здање Специјалног суда у Београду, где је Апелација отпочела главни претрес у другостепеном поступку, који се против Пљевљака и још неколико оптужених води због наводне трговине наркотицима.

Шарић није желео да говори о овом процесу, као и о другом, који тек треба да започне пред Апелационим судом, а тиче се прања новца. Ускоро би, наиме, требало да се закаже седница на којој ће се разматрати жалбе поднете на првостепену пресуду, којом је осуђен на девет година затвора, због "прања" 20 милиона евра, наводно зарађених продајом наркотика.

- Не желим да причам о судским поступцима. Само желим да се што пре све ово заврши - био је кратак Шарић.

У кућном притвору, уз електронски надзор налази се од 24. децембра прошле године, када је Апелациони суд донео решење, према којем више не стоје разлози да и даље борави у притворској јединици. Уз то, донели су одлуку и да се отвори главни претрес у другостепеном поступку, како би се потпуније утврдиле чињенице везане за извршење кривичних дела које се Шарићу и осталим оптуженима стављају на терет. Након тога биће донета правоснажна пресуда, када ће се знати да ли ће Апелација потврдити првостепену одлуку којом је Шарић осуђен на 15 година затвора или ће можда она бити преиначена.

На претресу, Шарић и остали оптужени су остали при ранијим одбранама да нису криви и да остају при свему што су изјавили током ранијих суђења. Њихови адвокати су затражили да се из предмета издвоје одређени докази, који су, према њиховим речима, прибављени на незаконит начин. Ту су, пре свега, мислили на прислушкиване разговоре. Поред тога, као и свих последњих година, оспоравају исказе сведока сарадника, који, како наводе говоре различито.

- Драшко Вуковић је казао да не познаје Шарића, да га он никада ни за шта није ангажовао. То исто испричао је и Радан Адамовић, а у пресуди је наведено да га они терете. Са друге стране, Небојша Јоксовић говори супротно. Неко не говори истину и то треба проверити на главном претресу - казао је један од Шарићевих бранилаца, адвокат Дејан Лазаревић.

Лазаревић, који иначе брани и у предмету против групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, навео је да суд треба да заузме став кад је реч о различитим исказима сведока сарадника:

- Стижу нам нови предмети, мора да се заузме став, јер ако су у овом поступку могли да говоре различито и да то прође, зашто исто не би могло и у неком другом процесу.

Одбрана је, између осталог, затражила и непосредно саслушање деветорице окривљених, који су са тужилаштвом пре узвесног времена склопили споразуме о признању кривице, на основу којих су и осуђени. Суђење се наставља данас, када би веће Апелације требало да саопшти одлуку о предлогу одбране за издвајање појединих доказа.

Дарко Шарић / Фото З. Јовановић

НИСМО ИМАЛИ ФЕР СУЂЕЊЕ

ДАРКО Шарић је у понедељак пред већем Апелационог суда рекао да им се захваљује што су отворили главни претрес:

- Нисам крив и остајем при свему ономе како сам се бранио све време. Тужилац је причао о замолницама из било које земље, а волео бих да га питате, да вам покаже те замолнице. Ево он мене осам година ништа није питао. Нисмо имали фер суђење. Можете да замислите какво нам је суђење било кад судија Синиша Петровић каже да није рекао нешто што јесте.

ТУЖИЛАЦ: СВЕ РАЂЕНО ПО ЗАКОНУ

ЗАМЕНИК тужиоца за организовани криминал Саша Иванић у понедељак је био изричит да су сви докази прикупљени на законит начин и да нема места било каквој сумњи:

- У списима предмета може се пронађи више од 20 одлука већа Специјалног суда којим су одбијени предлози одбране за издвајање телефонских разговора. Ни један разговор није преслушан а да судија није образложио на основу које наредбе је тај разговор био стављен под мере.

Иванић је истакао да су адвокати имали увид у све списе, међу којима су и они који су били означени као "строго поверљиво".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО? Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

"КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО?" Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

БРИТАНСКА премијерка Лиз Трас обећала је у среду да ће провести Британију кроз "олујна времена" и преобразити британску економију, у покушају да поврати ауторитет у својој странци која се побунила након хаотичних првих месец дана на власти.

05. 10. 2022. у 17:47

Коментари (0)

ПОМЕНУЛЕ И КРВНУ ОСВЕТУ: Сестре младића којег је Лаушевић усмртио само једном су се обратиле јавности