МАГДА ТРАЖИ УСЛОВНИ ОТПУСТ: Одржано рочиште по молби бившег легионара

Н. Б.

28. 02. 2022. у 20:39

ПРЕД Вишим судом у Суботици одржано је рочиште на којој је разматрана молба Маринка Магде (на слици), осуђеног пред мађарским судом на доживотни затвор, да му се омогући условни отпуст. Молбу је у његово име поднео адвокат Славко Петрић.

МАГДА ТРАЖИ УСЛОВНИ ОТПУСТ: Одржано рочиште по молби бившег легионара

Фото: Printskrin

Магда, који је некада био припадник Легије странаца, у Мађарској је осуђен због неколико убистава. Пресуду је признао наш суд, а у посебном поступку, доживотна казна је замењена затвором од 40 година. Молба за отпуст поднета је пошто је одлежао више од две трећине казне, а одлука ће бити ускоро донета.

Петрић је затражио да се прибави извештај о Магдиној ресоцијализацији, али то суд није прихватио. Адвокат је истакао да сматра да је суд у Суботици надлежан да одлучи о молби, док је на рочишту прочитано мишљење Вишег јавног тужилаштва у којем је наведено да се они сматрају ненадлежнима за давање мишљења о условном отпусту.

Магда је у Мађарској осуђен за убиства Антала Хорвата и његове жене Розалије, као и Драгутина Кујунџића и Едите Немет. Паралелно, у Србији се против њега водио поступак због низа најтежих злочина, због чега му је била изречена смртна казна, која је, након измене Закона, преиначена у 40 година затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЦЕНА КОЈА СЕ ПРЕПРИЧАВА: Малишан одговорио ТАЧНО на Путиново питање, а он га је ИСПРАВИО - нема граница! (ВИДЕО)