СУЂЕЊЕ СЛУЖБЕНИЦИ МИНИСТАРСТВА ПРАВДЕ ПРИВЕДЕНО КРАЈУ: Пресуда највероватније у марту

С. Ј. М.

28. 01. 2022. у 17:46

ОДБИЈАЈЊЕМ као сувишним саслушање неколико сведока, које је предложила одбрана, јуче је практично у Вишем суду у Београду приведено крају суђење Сузани Вулић (65), службеници Министарства правде, која је радила као повереник осуђених на кућни затвор и првостепена пресуда се може очекивати на следећем рочишту у марту.

СУЂЕЊЕ СЛУЖБЕНИЦИ МИНИСТАРСТВА ПРАВДЕ ПРИВЕДЕНО КРАЈУ: Пресуда највероватније у марту

Фото: Милена Анђела

Сузана се терети за злоупотребу положаја, јер је према оптужници чинила неправилности код петоро осуђеника, док она тврди да је постојао проблем у систему за надзор који неколико месеци није добро функционисао. На јучерашњем претресу сведочила су тројица њених колега, која су радила као монтери наногвица.

Душко Лалевић је испричао да је било проблема код двоје осуђених које је она надзирала:

- Два, три пута сам ишао на адресу осуђеног Саше Богојевића и нисам га нашао. Звао сам Сузану и рекла ми је ту је негде, сигурно се запио у кафани. Знам да га је звала кад је био крај казне, да буде у кући да му скинем опрему. Такође начелница Јелена Срнић је приметила да се нешто дешава са алармом осуђене Сање Томић, коју је Сузана надгледала и рекла ми да проверим. Нисам је посећивао, већ сам гледајући систем закључио да та Сања у петак поподне покида наногвицу, а да јој се у понедељак пре радног времена врати. За три месеца седам пута је раскинула наногвицу и за викенд била ван домета. Нисам о томе писао извештај, већ сам усмено известио надређене.

Из транскрипта разговора сведока и оптужене, који је предочио њен бранилац Бранислав Богдановић види се да му је она јављала да нешто није у реду са алармима и системом електронског надзора.

Дејан Цветковић, који је прошле године дао отказ у Управи, казао је да му се Сузана као и сви други повереници жалила да систем не ради добро и да јој се приказују лажни аларми:

- Референт јој јави да аларм показује да притвореник није у кући, она ме позове и ја одем на терен и нађем га тамо. Више пута сам ишао да обилазим Сашу Богојевића и једном смо му мењали опрему, јер се сумњало да није исправна. И код Сање Томић смо мењали и једном је аларм показивао да није код куће, а била је, па је наш шеф звао на фиксни телефон да се то потврди.

БОНУС ВИДЕО:

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОД ПУМПЕ "ЗМАЈ": Мушкарца ударио аутобус, тело и даље лежи насред ауто-пута


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ТАЈ НОЖ УВЕК НОСИМ СА СОБОМ: Жени осумњиченој да је у судници сечивом повредила суграђанку одређен притвор