СУЂЕЊЕ У СЛУЧАЈУ "АСОМАКУМ" ОПЕТ ОДЛОЖЕНО: Оптуженом Сафету Фековићу прети притвор

С. Ј. М.

28. 01. 2022. у 15:58

УКОЛИКО се један од оптужених у случају "Асомакум" Сафет Фековић у марту не појави у судници Вишег суда прети му хапшење и притвор, како би се на тај начин обезбедило његово присуство на претресима.

СУЂЕЊЕ У СЛУЧАЈУ АСОМАКУМ ОПЕТ ОДЛОЖЕНО: Оптуженом Сафету Фековићу прети притвор

Фото: Танјуг

Он се већ неко време не појављује на овом суђењу, правдајући се преко адвоката да изостаје због здравствених разлога.

Сада је његов бранилац Александар Обрадовић Судском већу казао да се Фековић од средине новембра налази у Бечу на лечењу, јер има озбиљне кардиоваскуларне проблеме и да очекује да се у Србију врати до краја фебруара.

- С којим правом је напустио земљу док се води поступак против њега. Није добио одобрење за то - питала је браниоца председавајућа судија Весна Божовић, наводећи да је од Оделења за потраге добила информацију да је Фековић пре годину дана одјавио пребивалиште у Београду. Такође су је обавестили да су га тражили на две суду пријављене адресе и да на једној живи снаха, која им је рекла да он ту не живи већ десет година и да не зна где сад живи, а да на другој адреси коју је браниоцу да сам фековић да је  достави, у стварности не постоји пријављени кућни број 252.

Заменик тужиоца затражио је да се за Фековићем распише потерница и да му се одреди притвор, а да се поступак против њега раздвоји од других. Бранилац се противио том предлогу, јер би како је рекао фековић онда био ухапшен на граници при уласку у земљу и као здравствено угрожен човек послат у притвор. Судија је изгледа ипак одлучила да оптуженом да још једну шансу да се појави, мада је раздвојила поступак.

Ипак, данашње суђење је одложено за крај марта, јер је оптужена Снежана Ђурђић, по речима њеног браниоца са сином у изолацији, пошто снаха има ковид. Такође, је у судницу дошао и оптужени Горан Бошковић, чији је син са којим живи у кући јуче добио резултат да је ковид позитиван, па је и његов бранилац тражио да се одложи. Судија је намеравала да и против оптужене Ђурђић раздвоји поступак, како би се након две године откако је почела епидемија короне коначно одржало једно рочиште и како би троје оптужених, међу којима и првоокривљени Драгослав Јоксимовић, изнели одбрану. У том случају би суђење формално кренуло из почетка због промене састава Већа, па су двојица оптужених Александар Јовић и Јефто Јовановић тражили да допуне своје одбране, али се нису припремили. После свих силних расправа са адвокатима, које су трајале сат времена, судјија је пресекла и одложила претрес за март.

У овом предмету је због више кривичних дела попут злоупотреба положаја, превара и прања новца преко фантомских фирми, од којих је једна и "Асомакум" било оптужено 18 људи. У међувремену је против четворо застарило кривично дело, један је преминуо, једном се суди у одсуству, па је на оптуженичкој клупи у Вишем суду сада 12 окривљених. У време епидемије короне, још ниједном се није десило да сви они и њихови браниоци, што је укупно 25 људи буду здрави и дођу у судницу.

БОНУС ВИДЕО: СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОД ПУМПЕ "ЗМАЈ": Мушкарца ударио аутобус, тело и даље лежи насред ауто-пута

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)