БЕЛИВУКОВОМ ОРТАКУ ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ: Милован Тадић пред судијом поново у марту

С.Ј.М.

26. 01. 2022. у 10:37 >> 12:01

ПОЧЕТАК поновљеног суђења Миловану Тадићу поводом оптужби да је као члан обезбеђења ноћног клуба "Тилт", у децембру 2015. године, госту клуба Слободану Вукићу нанео тешку телесну повреду од које је он две седмице касније преминуо, одложено је за март.

БЕЛИВУКОВОМ ОРТАКУ ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ: Милован Тадић пред судијом поново у марту

Фото: Приватна архива

Суђење је требало да се одржи у згради Специјалног суда у Устаничкој улици уместо у Палати правде, али је сведок који је био позван обавестио суд да из оправданих разлога не може да дође.

Судија је због тога презаказала термин за 23. март, речено је у Вишем суду.

Тадић је 4. фебруара 2021. године ухапшен под сумњом да је припадник организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића и од тада се налази у притвору.

Оптужен је због препродаје дроге, и не терети се за убиства, која се тој групи такође стављају на терет оптужницом Тужилаштва за организовани криминал.

Тадићу се у случају "Тилт" суђење понавља по налогу Апелационог суда у Београду, који је прошлог лета укинуо првостепену пресуду којом је Тадић био осуђен на пет година затвора због наношења тешких телесних повреда Вукићу, који је од њихових последица преминуо у болници.

Пре трагичног догађаја Вукић је био избачен из клуба, јер је био у алкохолисаном стању, али је Тадић, како се сумња, својом реакцијом прекорачио овлашћења која има као обезбеђење.

Током првог суђења у овом случају урађена су три вештачења, која су најпре обавили су стручњаци из Београда, па Новог Сада и на крају из Ниша, јер је било спорно да ли је Вукић умро од ударца у стомак који му је задао Тадић или услед других околности.

Вукић је преминуо у јануару 2016, две недеље после туче са члановима обезбеђења клуба "Тилт".

Тадић је сада у притвору и под истрагом као осумњичени члан Беливукове групе и терети се за злочиначко удруживање и препродају дроге.

БОНУС ВИДЕО:

ВАТРЕНУ СТИХИЈУ ГАСИЛО 27 ВАТРОГАСАЦА: Пожар на Новом Београду, брзом реакцијом избегнута трагедија

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ДРАГОЉУБУ СИМОНОВИЋУ: Бивши председник општине Гроцка пред судом у септембру