УБЛАЖЕНА КАЗНА ВОЗАЧУ "АУДИЈА СМРТИ": Стаменковићу шест година затвора за смрт Андреја (12) и оца троје деце

Ј. Ћосин

26. 01. 2022. у 10:14

АПЕЛАЦИОНИ суд у Нишу осудио је Београђанина Немању Стаменковића (20) на казну затвора од шест година за саобраћајну несрећу у којој су страдали пешаци Андреј Пренкљушај (12) и отац троје деце Дејан Илић (48).

УБЛАЖЕНА КАЗНА ВОЗАЧУ АУДИЈА СМРТИ: Стаменковићу шест година затвора за смрт Андреја (12) и оца троје деце

Фото Архива

На тај начин преиначена је пресуда Основног суда у Нишу донета јула 2021. године, којом му је изречен седмогодишњи затвор за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

- Апелациони суд је делимично усвојио жалбу браниоца, само у делу одлуке о кривичној санкцији, и оптуженог Немању Стаменковића за учињено кривично дело осудио на казну затвора у трајању од шест година, уместо седам, колико је осуђен првостепеном пресудом, а остала му је мера безбедности забрана управљања моторним возилом “Б” категорије у трајању од пет година. Обавезан је на плаћање трошкова, а оштећени су ради остваривања имовинско правног захтева упућени на парницу – саопштила је Снежана Милошевић, портпаролка ове правосудне институције.

Фото Ј. Ћосин

 

Појашњено је да је суд ценио утврђене олакшавајуће околности на нешто другачији начин у односу на првостепени и у смислу одредби закона који регулишу одмеравања казне нашао је да је казна затвора од шест година адекватна и учињеном делу и учиниоцу.

БОНУС ВИДЕО - ПИНК ПАНТЕРИ УХАПШЕНИ У АТИНИ: Пала и два Србина због пљачке продавнице скупоцене одеће

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (20)