ТЕРАЛИ ИНВАЛИДА ДА ПРОСИ: Више јавно тужилаштво у Београду подигло оптужницу против трочлане породице због трговине људима

С. Ј. М.

26. 01. 2022. у 08:30

ПРОТИВ трочлане породице, која се сумњичи да је седам година терала једног инвалида (42) да проси за њих, Више тужилаштво у Београду је подигло оптужницу за трговину људима. Оптужени су отац С. Ј. (50), његов син С. Ј. (25) и синова невенчана жена Ж. М. (25), који су ухапшени у октобру.

ТЕРАЛИ ИНВАЛИДА ДА ПРОСИ: Више јавно тужилаштво у Београду подигло оптужницу против трочлане породице због трговине људима

Илустрација

Међутим, после три месеца проведена у притвору, Апелациони суд је прихватио жалбу одбране и сина С. Ј. и његову жену Ж. М. пустио да се бране са слободе, док ће отац и даље остати у притвору.

Према кривичној пријави, поднетој након хапшења, они се терете да су као чланови криминалне групе користили тешке животне прилике тог инвалида, експлоатисали га и терали да шест дана недељно просјачи и дневно им доноси најмање по 100 евра. Тако су месечно од њега прибављали противправну имовинску корист од око 3.000 евра. Тај новац су, наводно, користили за своје потребе, а жртви су стално наметали да мора новчано да допринесе као члан породице.

Приликом саслушања у Вишем тужилаштву, према незваничним информацијама, осумњичени су негирали извршење кривичног дела и тврдили да је тај инвалид живео са њима као члан породице и да се просјачењем бавио и раније, наводно и годинама пре него што се доселио код њих. Казали су тад да им је понекад давао нешто новца како би учествовао у кућном буџету, а да је већину пара добијених на улици трошио на наркотике. Тврдили су да га нису ни на шта присиљавали, нити држали заточеног и да је тај човек излазио напоље кад год је хтео.

Када је полиција претресла стан осумњичених после хапшења, пронашла је и привремено одузела 650 евра, 18.000 динара и неколико мобилних телефона.

БРАНИЛАЦ: ПОРОДИЧНИ ЉУДИ

БРАНИЛАЦ све троје осумњичених Славка Бабић каже да је оптужница против њих до сада три пута мењана и да је одбрана још није добила. Она сматра да ће доказати да није било никакве експлоатације, нити присиљавања инвалида на просјачење, а да су оптужени породични људи, а не припадници неке криминалне групе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика