СУЂЕЊЕ ГЛУМЦУ МИЛАНУ КАЛИНИЋУ: Сведочили сниматељ и новинар - извештавали са догађаја, али напад нису видели

С. Ј. М.

24. 01. 2022. у 18:31

НА поновљеном суђењу у Вишем суду глумцу Милану Калинићу због оптужби за насилничко понашање уочи кошаркашке утакмице Црвене Звезде и Партизана пре три године, јуче су сведочили представници медија.

СУЂЕЊЕ ГЛУМЦУ МИЛАНУ КАЛИНИЋУ: Сведочили сниматељ и новинар - извештавали са догађаја, али напад нису видели

Фото: Н. Скендерија

Сниматељ, фотограф и спортски новинар Телеграфа, чији су снимци и фотографије поднети као докази, су казали да нису видели сам инцидент. Сниматељ Јовица Вучковић навео је да је видео само оно што је снимио, јер је гледао кроз камеру, али не сећа се да ли је тад на сајт пуштен монтиран или сиров снимак.

Његов колега фотограф Марко Јовановић казао је да је у дворану "Пионир" ушао пет минута пре почетка утакмице, када се инцидент у којем је учествовао Калинић, већ завршио.

- Из редакције су ме звали да питају да ли имам слике Калинића, а ја нисам знао о чему се ради. Зато сам онда фотографисао Калинића док је стојао са Драганом Шутановцем и седео на рекламама - казао је Јовановић.

Спортски новинар Бојан Милуновић, који је тад радио у Телеграфу, казао је да догађај није видео, јер је прес ложа била предалеко, али да је пришао кад је видео гужву и комешање, међутим, тад се све већ смирило:

- Јавио сам у редакцију да је дошло до сукоба Калинића и неког непознатог и да су ми ту људи рекли да су се сукобили око места за седење. Не сећам се да ли сам писао текстове о том догађају.

Калинић се иначе терети да је тад шаком у главу ударио Далибора Крковића, што је он у суду негирао.

Фото архива ВН

Део слика више није доказ

Сви сведоци казали су да не занају ко је њиховом сајту дао фотографије тог инцидента, а које су именоване као уступљене.

Након тога судија је делимично прихватио захтев одбране да се из доказа издвоје све те фотографије, али само оне које су уступљене. Тужилаштво се томе противило и најавило жалбу Апелационом суду.

БОНУС ВИДЕО - РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ „КАМОВ-32“ СТИЖУ У СРБИЈУ: Најбоља машина за гашење пожара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе