ЂУРОВИЋ СЕ ЖАЛИО НА КАЗНУ ОД 30 ГОДИНА: Жалбе на првостепену пресуду за Милеуснићево убиство иду пред Апелациони суд

Танјуг

22. 01. 2022. у 17:48

АПЕЛАЦИОНИ суд у Београду разматраће у четвртак, 27. јануара, жалбе на првостепену пресуду којом је Неђељко Ђуровић (31) осуђен на 30 година затвора за убиство студента Милоша Милеуснића (24) 2019. године испред зграде у Улици Димитрија Туцовића у Београду.

ЂУРОВИЋ СЕ ЖАЛИО НА КАЗНУ ОД 30 ГОДИНА: Жалбе на првостепену пресуду за Милеуснићево убиство иду пред Апелациони суд

Фото: Фацебоок

Седница за разматрање жалби је јавна и оптужени Ђуровић може да јој присуствује, тј. може да буде приведен из притвора у којем је од хапшења, убрзо након почињеног злочина.

Апелациони суд може након разматрања жалби пресуду да потврди, преиначи или да је укине и наложи понављање сиђења, а може и сам да отвори главни претрес и изведе клључне доказе за пресуђење.

Виши суд у Београду је пресудио 14. септембра 2021. године да је Ђуровић крив за тешко убиство на основу приложених биолошких трагова, снимака са камера, изјава сведока и осталих доказа.

Пресудом је утврдио да је Ђуровић 27. јануара 2019. изашао са ножем у руци из своје куће, налетео на Милеуснића и избо га око 05.50 сати ујутру.

- Жртву је изабрао насумично, није познавао Милоша, већ га је убио из чисте обести, бездушно и безобзирно, са директним умишаљем, због чега га је осудио за кривично дело тешко убиство на подмукао начин - рекла је судија Наташа Албијанић приликом изрицања пресуде.

Судија је подсетила да је Ђуровић сам полицајце одвео на место где је одбацио нож, те да суд није прохватио његову одбану у којој је негорао да је он извршио убиство, већ је прихватио сведочење полицајаца.

Суд је оца убијеног младића као оштећеног упутио да у парници оствари свој имовинско правни захтев, а Ђуровићу је продужио притвор до упућивања на издржавање казне, по правоснажности пресуде.

Тужилаштво је тражило да оптужени буде осуђен на максималну казну затвора у трајању од 40 година, док је Ђуровић од почетка суђења негирао да је он особа која је на смрт Милеуснића избола ножем у раним јутарњим часовима 27. јануара 2019.

Према писању медија, Ђуровић је из имућне породице из Пожаревца, али годинама живи у Београду, где су му родитељи купили стан.

Милеуснић је био студент из Чачка, који је од задобијених повреда преминуо у Ургентном центру.

БОНУС ВИДЕО:

СВЕ МЕ СТИГЛО: Бака Нишлије који је покушао да се убије због сиромаштва у сузама прича за "Новости"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)